Ucrainean prins în timp ce încerca să bage în țară 1.200 de arme

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, la întrarea în țară, într-un camion condus de un cetăţean ucrainean, 1.200 pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării. Armele vor fi trimise spre expertizare.

În data de 30.03.2023, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.  Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina.

Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, polițiștii de frontieră au însoțit ansamblul rutier în Portul Constanța, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia.

În urma verificărilor, au fost descoperite 60 de cutii ce conțineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Ucrainean prins în timp ce încerca să bage în țară 1.200 de arme

 

”La data de 30.03.2023 s-a prezentat la control în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean M.S. conducând un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, transportând mai multe tipuri de bunuri din Republica Turcia pentru beneficiari din Ucraina, România fiind țară de tranzit.

În actele prezentate la control a fost identificată o factură conform căreia transporta 1.200 Black Gun marca Stalker, calibru 9 mm, de diferite modele.

Firma exportatoare își are sediul în Istanbul, Turcia, iar firma destinatară este cu sediul în Odessa, Ucraina.

2. -imagine fara descriere- (pistole-garda.jpeg)

Ca urmare, s-a procedat la efectuarea verificărilor suplimentare și, în urma desigilării semiremorcii, au fost descărcate un număr de 60 cutii a câte 20 bucăți fiecare, în care erau depozitate cele 1.200 pistoale identificate astfel:

- 400 bucăți pistoale marca Stalker, model 914, calibru 9 mm;

- 200  bucăți pistoale marca Stalker, model 917, calibru 9 mm;

- 600 bucăți pistoale marca Stalker, model 918, calibru 9 mm.

S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a celor 1.200 de pistoale neletale identificate și depozitarea acestora la sediul Gărzii de Coastă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată, prev. și pedep. de art. 271 alin. 1 din Legea nr. 86/2006.”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel