Ucraina: Tentativa de asasinat asupra lui Vladimir Putin în Caucaz

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
vladimir_putin_rusia
vladimir_putin_rusia

A existat o tentativă de asasinare a președintelui rus Vladimir Putin, a afirmat un înalt oficial de securitate din Ucraina într-un interviu acordat publicației Ukrayinska Pravda, anunță Sky News.

Kyrylo Budanov, șeful direcției serviciilor de informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, a declarat că tentativa de asasinare a avut loc după începutul războiului din luna februarie.

El a mai spus că Vladimir Putin a fost atacat de persoane din regiunea Caucazului.

"A existat o tentativă de asasinare a lui Putin. El chiar a fost atacat, se spune de către reprezentanți ai Caucazului, nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o informație secretă. A fost o tentativă absolut nereușită, dar chiar s-a întâmplat. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. Repet, această tentativă a fost nereușită. Nu a existat nicio publicitate în legătură cu acest eveniment, dar a avut loc", a declarat Kyrylo Budanov.

Nicio dovadă nu a fost prezentată, iar jurnaliștii nu au putut verifica informația din surse independente, relatează Mediafax. 

Serviciile secrete americane: Opinia publică rusă nu-l va face pe Putin să se răzgândească

 

Oficialii serviciilor de informații americane sunt sceptici că o schimbare a opiniei publice ruse împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina - chiar și una dramatică - ar avea un efect în a-l convinge pe președintele Vladimir Putin să pună capăt conflictului, scrie CNN.

Oficialii se îndoiesc, de asemenea, că războiul, despre care mulți strategi consideră că a fost un dezastru pentru armata rusă, ar putea să ducă la înlăturarea lui Putin de la putere, cel puțin pe termen scurt.

Această evaluare reflectă măsura în care oficialii consideră că Putin și-a consolidat controlul asupra Rusiei în cele peste două decenii de când se află la putere.

Putin este intim implicat în gestionarea zilnică a conflictului, potrivit a trei surse familiare cu serviciile secrete americane și occidentale, care au declarat pentru CNN că Putin participă direct la luarea deciziilor care, în majoritatea armatelor occidentale, ar fi rezervate ofițerilor de rang inferior.

"Este clar că el este propriul său decident. Nu pare să se bazeze prea mult nici măcar pe experții din cadrul guvernului sau al cabinetului", a declarat un înalt oficial NATO. „Așa că este puțin cam greu de imaginat că opinia populară îl influențează atât de mult."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel