Ucraina. Șeful militar din Kiev a sugerat că locuitorii se vor putea întoarce acasă la sfârșitul lunii mai

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Consilierul lui Zelenski: Războiul ar mai putea dura între două şi şase luni
Consilierul lui Zelenski: Războiul ar mai putea dura între două şi şase luni

În prezent, autoritățile regionale nu recomandă locuitorilor din orașele ocupate din regiunea Kiev să se întoarcă acasă, a declarat șeful administrației militare regionale Oleksandr Pavliuk. El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii telejurnalului național din 12 aprilie.

"În acest moment nu recomandăm întoarcerea oamenilor în zonele deocupate. În primul rând, este un pericol de mine, un pericol lăsat de ocupanți, muniție neexplodată, capcane de mine", a spus el.

În același timp, Pavlyuk a sugerat că alimentarea cu energie electrică a regiunii ar putea fi restabilită până la 31 mai. În același timp, în prezent nu există alimentare cu gaz în 85 de localități.

 

În prezent nu există alimentare cu gaz în 85 de localități

 

"În total, 14 poduri au fost distruse în regiune în timpul ocupației. În timp ce construim poduri temporare, montăm pontoane, plănuim să lansăm artera principală la sfârșitul săptămânii, Kiev-Chop. Va exista, de asemenea, un pod temporar, armata lucrează. Din păcate, nu vom putea atinge aceeași capacitate, dar în același timp podul principal este în curs de restaurare", a declarat șeful OVA.

El a sugerat că va fi nevoie de un total de patru luni pentru a reconstrui podul. În același timp, Pavlyuk a reiterat că capacitatea structurilor temporare este limitată și a îndemnat încă o dată localnicii să aștepte revenirea acestora.

 

Șeful regiunii: „Înainte de Paște, ne vom concentra pe posibilitatea de a reveni în anumite puncte”

 

Întrebat dacă se știe când va fi posibilă o astfel de revenire, șeful regiunii a precizat că în prezent sunt planificate două etape de lucru. Lucrările principale vor continua până la sfârșitul acestei luni.

"Principalul viraj este sfârșitul lunii aprilie. Apoi, mai mult sau mai puțin plănuim să oferim așezărilor posibilitatea de a locui și de a muta oameni. Iar a doua dată este sfârșitul lunii mai. Aici vă puteți concentra pe aceste două date. Cred că la sfârșitul lunii aprilie, poate chiar înainte de Paște, ne vom concentra pe posibilitatea de a reveni în anumite puncte. Dar sfârșitul lunii mai este o dată mai mult sau mai puțin reală când oamenii se pot întoarce în siguranță în raioane", a spus el.

Pavlyuk a adăugat că zonele care vor rămâne minate vor fi izolate și marcate. Potrivit acestuia, cele mai minate sunt în prezent Irpin, Bucha, Gostomel, Borodyanka, districtul Bucha și sud-vestul districtului Ivankiv.

Săptămâna trecută, Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență a anunțat căutarea de voluntari ai protecției civile pentru "dezmembrarea molozului, salvarea oamenilor, acordarea de asistență victimelor, descărcarea ajutorului umanitar" pe teritoriul eliberat de invadatorii ruși. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel