Ucraina. Scurgeri de amoniac toxic, după bombardarea unei fabrici de bere în Doneţk. Populația instruită să stea în casă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Separatiştii proruşi au acuzat forţele ucrainene că au bombardat miercuri o fabrică de bere în oraşul Doneţk din regiunea contestată cu acelaşi nume în estul Ucrainei, provocând un incendiu şi scurgeri de amoniac toxic, informează joi DPA şi Reuters, citând autorităţile locale.

Incendiul la fabrica de bere Doneţk din cartierul Kalininski al oraşului a fost declanşat de tiruri ale artileriei ucrainene şi gazul toxic s-a răspândit şi a afectat o suprafaţă de 2 kilometri, a declarat miercuri apărarea teritorială a separatiştilor din Doneţk.

Populaţiei i s-a cerut să stea în casă şi să închidă ferestrele. Amoniacul - cunoscut pentru mirosul înţepător - este folosit ca agent de răcire în fabricarea berii.

Lupte grele au loc regulat în jurul Doneţkului, cel mai mare oraş din regiunea Donbas în estul Ucrainei, situat la doar câţiva kilometri distanţă de ceea ce a fost principala linie de front între trupele ucrainene şi separatiştii susţinuţi de ruşi din 2014.

Oraşul Doneţk este controlat de separatiştii proruşi din 2014, dar armata ucraineană continuă să deţină o mare parte din regiunea înconjurătoare cu acelaşi nume.

Trei civili au fost ucişi miercuri în Doneţk în urma bombardamentelor ucrainene, potrivit separatiştilor. Informaţiile nu pot fi verificate independent, notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel