Ucraina. Sasha, băiețelul căutat de la jumătatea lunii martie, a fost găsit mort în regiunea Kiev

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cadavrul băiețelului de patru ani, Sasha, căutat de la jumătatea lunii martie, a fost găsit în regiunea Kiev
Cadavrul băiețelului de patru ani, Sasha, căutat de la jumătatea lunii martie, a fost găsit în regiunea Kiev

Băiețelul ucrainean care a apărut peste tot pe internet fiind căutat cu disperare de mama sa a fost găsit regiunea Kiev. Din păcate, acesta nu mai este în viață.

Acest lucru a fost anunțat de comisarul pentru drepturile omului din Verkhovna Rada, Lyudmila Denisova, pe Facebook, relatează Ukrinform.

"Sasha, în vârstă de 4 ani, care era căutat de la mijlocul lunii martie, a fost găsit mort în regiunea Kiev. Băiatul a dispărut după ce el și bunica sa au încercat să se evacueze din districtul Vyshhorod", se arată în declarație. 

Potrivit lui Denisova, imediat după începerea ostilităților, invadatorii ruși au bombardat unul dintre sate, au aruncat în aer poduri și au blocat drumurile.

"Apoi, localnicii au decis să evacueze copiii și femeile cu barca în direcția satului Rovzhy. Pe 10 martie, două bărci trebuiau să traverseze Marea Kievului, dar una dintre ele s-a răsturnat. Sasha se afla în această barcă", a declarat ombudsmanul ucrainean.

Potrivit acesteia, având în vedere că băiețelul avea o vestă de salvare, părinții săi au sperat că a supraviețuit. Însă copilul a fost împușcat de invadatori.

 

Este imposibil de determinat numărul real de copii morți și răniți

 

Separat, comisarul VRU pentru drepturile omului a menționat că, în prezent, este imposibil de determinat numărul real de copii morți și răniți din cauza faptului că invadatorii sunt activi în orașele ucrainene.

"Fac apel la Comisia ONU pentru investigarea încălcărilor drepturilor omului în timpul invaziei militare rusești din Ucraina și la misiunea de experți înființată de statele participante la OSCE în cadrul Mecanismului de la Moscova să ia în considerare aceste fapte de crime de război și crime împotriva umanității în Ucraina", a declarat Denisova. 

După cum s-a raportat, în 40 de zile de invazie rusă la scară largă în Kiev, 89 de civili au fost uciși, inclusiv patru copii, și 398 răniți, inclusiv 20 de copii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel