Ucraina revendică 4.300 de morți ruși până în prezent

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării a publicat o estimare a pierderilor pe care armata ucraineană le-a provocat Rusiei până în prezent, anunță BBC.

Hanna Malyar a declarat într-o postare pe Facebook că cifrele pentru primele trei zile ale conflictului sunt preliminare și pot suferi modificări.

BBC nu este în măsură să verifice aceste afirmații - iar Rusia nu a făcut publice cifrele privind numărul victimelor.

Ucraina estimează că pierderile militare rusești de până acum includ: 4.300 de morți, 27 de avioane, 26 de elicoptere, 146 de tancuri, 706 vehicule blindate de luptă, 49 de tunuri, 1 sistem de apărare antiaeriană Buk, 4 sisteme de lansare de rachete multiple Grad, 30 de vehicule, 60 de cisterne, 2 drone, 2 ambarcațiuni.

"România se alătură partenerilor săi în susţinerea noilor sancţiuni pentru a întări şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei", a scris Iohannis, pe Twitter.

Guvernul a decis trimiterea, duminică, în Ucraina, a unei a doua tranşe de ajutoare - combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente - în valoare totală de 3 milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel