Ucraina. O explozie puternică a ucis trei persoane la o fabrică de praf de pușcă destinată producerii de sisteme de apărare aeriană

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ucraina. O explozie puternică a ucis trei persoane la o fabrică de praf de pușcă destinată producerii de sisteme de apărare aeriană / Foto: ILUSTRATIV
Ucraina. O explozie puternică a ucis trei persoane la o fabrică de praf de pușcă destinată producerii de sisteme de apărare aeriană / Foto: ILUSTRATIV

O explozie majoră a ucis trei persoane la o fabrică de praf de pușcă care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a produce lansatoare de rachete și sisteme de apărare aeriană pentru războiul din Ucraina.

Fabrica de praf de pușcă din Perm, care produce armament Grad și Smerch pentru trupele rusești, ar fi fost cuprinsă de flăcări. Imaginile video au arătat o coloană de fum care se ridica în depărtare, iar unii martori susținând că au văzut explozia în momentul atacului. 

 

Două dintre persoanele ucise au fost arse de vii

 

Două dintre persoanele ucise ar fi fost arse de vii, în timp ce alte persoane se tem că au murit și ar putea fi îngropate sub dărâmături. 

Clădirea produce, de asemenea, încărcături de motor pentru rachete de avion, sisteme de propulsie pentru rachete de croazieră și produse pentru sistemul de apărare antirachetă A-135.

Rapoartele au sugerat că a avut loc o explozie și un incendiu sâmbătă, în jurul orei 20:00, în sectorul 12 al fabricii mari.

Explozia a avut loc pe fondul suspiciunilor de sabotaj legate de o serie de explozii și incendii la situri rusești cheie în timpul războiului. 

Comitetul rus de investigații - considerat similar cu FBI-ul din Rusia - conduce o investigație privind explozia de sâmbătă, potrivit rapoartelor.

Luna trecută, uzina de muniții din Perm a anunțat că a recrutat 350 de angajați suplimentari pentru a susține efortul de război al lui Putin.

Forța de muncă suplimentară urma să permită uzinei să lucreze în trei schimburi pe o perioadă de 24 de ore pentru a furniza muniții pentru războiul din Ucraina.

Aceasta vine în urma rapoartelor conform cărora Rusia a rămas fără rachete cu care să țintească Ucraina.

 

O explozie anterioară la aceeași uzină de apărare din Perm a avut loc pe 1 mai, în care au fost ucise trei femei

 

În cazul exploziei anterioare din mai, un martor ocular a declarat pentru ziarul Komsomolskaia Pravda: "Clădirea a zburat pur și simplu în aer".

O femeie pe nume Svetlana 'nici măcar nu a putut să fugă afară, dar celelalte fete au fugit - toate au fost arse.

„Olga avea arsuri pe corp în proporție de 100%. Nici măcar nu a fost dusă la spital.”

„Dar Ulyana era în viață, avea arsuri de 99 la sută, iar fiul ei din clasa a doua o așteaptă acasă.”

„Nu mai știu cum să mă duc la serviciu. Am plâns toată noaptea.”, conform " target="_blank" rel="noopener">Daily Mail.

Muncitorii de explozibili morți au fost numiți Svetlana Bardakova, 59 de ani, Olga Savishchenko, 43 de ani, și Ulyana Frants, 36 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel