Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme

Rapoartele și imaginile din satelit sugerează că Rusia adună trupe și echipamente în cel puțin trei locuri de la granița cu Ucraina: Regiunile Belgorod și Voronej, precum și în jurul orașului Matveev Kurgan din sud, relatează BBC.

În interiorul Ucrainei, Rusia își consolidează operațiunile în jurul orașului Izyum și se pregătește să avanseze spre sud pentru a cuceri Slovyansk, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

De acolo, trupele ruse ar putea să avanseze spre est sau sud-est pentru a încercui un contingent de forțe terestre ucrainene. În cazul în care Mariupol cade, forțele rusești ar putea începe să avanseze spre nord pentru a finaliza încercuirea unui grup mai mare de trupe ucrainene.

Unele dintre cele mai experimentate și mai bine echipate unități ucrainene se află în est. Acestea sunt puternic ancorate în poziții cheie, iar analiștii spun că trupele ruse ar putea avea dificultăți în a le angaja.

 

Statele Unite vor anunța livrări suplimentare de arme în Ucraina, de 750 milioane dolari

 

Administrația președintelui american Joe Biden este așteptată să anunțe, miercuri, asistență militară în valoare de 750 de milioane de dolari pentru Ucraina, au declarat pentru Reuters doi oficiali americani familiarizați cu acest subiect.

Echipamentul ar urma să fie finanțat cu ajutorul Presidential Drawdown Authority, sau PDA, prin care președintele poate autoriza transferul de articole și servicii din stocurile americane fără aprobarea Congresului, ca răspuns la o situație de urgență.

Unul dintre oficiali a declarat că încă se fac determinări finale cu privire la combinația de echipamente. Un consilier de rang înalt al Congresului a declarat că echipamentele care vor fi anunțate vor include probabil sisteme de artilerie grea, inclusiv obuziere.

 

Oficialii Casei Albe nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii

 

Casa Albă a declarat săptămâna trecută că a oferit peste 1,7 miliarde de dolari în asistență de securitate Ucrainei de la invazia din 24 februarie a Ucrainei, pe care Rusia o numește "operațiune militară specială".

Livrările de arme au inclus rachete defensive antiaeriene Stinger și antitanc Javelin, precum și muniție și veste antiglonț.

Liderii americani și europeni sunt presați de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să furnizeze arme și echipamente grele pentru confruntările din regiunea estică a Ucrainei, unde se așteaptă ca Rusia să își intensifice eforturile militare.

 

Liderii celor mai importanți producători de armament din SUA vor discuta despre nevoile de armament ale Ucrainei

 

Raytheon Technologies și Lockheed Martin Corp produc împreună rachetele Javelin, în timp ce Raytheon produce Stinger. Alți producători de arme de top sunt Boeing, Northrop Grumman, General Dynamics și L3Harris Technologies.

Separat, Pentagonul va găzdui miercuri liderii celor mai importanți opt producători de armament din SUA pentru a discuta despre capacitatea industriei de a satisface nevoile de armament ale Ucrainei, dacă războiul cu Rusia va dura ani de zile, au declarat pentru Reuters două persoane familiarizate cu întâlnirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel