Ucraina afirmă că a respins un "atac" rus pe o arteră din Kiev (armata)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Forţele ucrainene au afirmat sâmbătă că au respins un "atac" nocturn al militarilor ruşi împotriva uneia dintre poziţiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului, scrie AFP.

Forţele ucrainene au afirmat sâmbătă că au respins un "atac" nocturn al militarilor ruşi împotriva uneia dintre poziţiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului, scrie AFP.

"Atacul a fost respins", a făcut cunoscut armata terestră ucraineană, într-un mesaj pe contul său de Facebook, fără a oferi mai multe detalii despre locul exact al acestei confruntări.

Ea a însoţit acest mesaj cu o fotografie în care se vede un nor mare de fum ridicându-se în mijlocul unei zone urbane, în plină noapte, într-un moment în care Kievul se teme de un atac major al armatei ruse pentru a ocupa oraşul.

Ucraina afirmă că a respins un "atac" rus pe o arteră din Kiev



Din centrul capitalei, corespondenţei ai agenţiei France Presse au auzit explozii destul de puternice în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Într-un comunicat distinct, armata terestră ucraineană a reafirmat că "luptele grele" au continuat la Vasilkov, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Kiev, unde ruşii "încercau să debarce paraşutişti".

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut vineri întoarcerea "soldaţilor în cazărmile lor", în timp ce războiul dintre Rusia şi Ucraina face ravagii, afirmând că este necesar "să se acorde o nouă şansă păcii" după vetoul Rusiei în Consiliul de Securitate asupra unei rezoluţii denunţând Moscova, notează AFP, titrează Agerpres.

"ONU s-a născut din război pentru a pune capăt războiului. Astăzi, acest obiectiv nu a fost atins", a deplâns el. Dar "nu vom renunţa niciodată" să obţinem pacea, a adăugat el, într-o scurtă declaraţie făcută presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel