Ucraina acuză Rusia că folosește bombe anti-buncăr la uzina Azovstal. Ministrul Kuleba: Mariupol nu mai există

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Rusia aruncă bombe anti-buncăr asupra fabricii de oțel din sud-estul orașului Mariupol, unde se ascund soldați și civili ucraineni, potrivit unui comandant militar ucrainean.

Denis Prokopenko, comandantul Regimentului Azov al Gărzii Naţionale Ucrainene, a declarat, luni, că Rusia a început să arunce bombe asupra uzinei de oţel Azovstal. Prokopenko mai spune că acolo se află trupele sale împreună cu civili ucraineni.

Uzina include tuneluri subterane, iar consiliul orașului Mariupol a raportat că acolo ar fi până la 1.000 de cetățeni. Bombele anti buncăre sunt concepute pentru a lovi ținte adânc în subteran, scrie turan.az.

Armata rusă știe că la Azostal sunt și civili, dar a tras oricum: "Forțele de ocupație ruse știu despre civili și continuă să tragă în uzină”, a spus Denis Prokopenko.

Rusia a cerut, marți, trupelor ucrainene de la uzină să depună armele până la prânz, ora Moscovei, dacă vor să trăiască. "Toți cei care depun armele vor rămâne în viață”, a declarat Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Șeful poliției de patrulare a regiunii Donețk, Mihail Verșinin, a declarat, duminică, că printre civilii de la Azovstal se află și mulți copii.

Ministrul Kuleba: Mariupol nu mai există. Rămășițele armatei ucrainene și un grup mare de civili sunt înconjurați  de ruși

 

Situat în regiunea Donețk din Ucraina, orașul-port Mariupol a fost una dintre cele mai afectate zone din Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie. Capturarea lui Mariupol ar oferi Rusiei controlul efectiv asupra rutei terestre din Crimeea, controlată de ruși și regiunea de est a Donbass-ului.

Oficialii ucraineni estimează că aproximativ 21.000 de civili au fost uciși în oraș. Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba  a spus, duminică, că orașul nu mai există: "Rămășițele armatei ucrainene și un grup mare de civili sunt înconjurați de trupele rusești”. Unii dintre cei rămași în oraș sunt în uzină, ultimul bastion de rezistență din oraș.

Rusia a ordonat soldaților ucraineni, rămași în Mariupol, să se predea, dar aceștia au refuzat. Yan Gagin, un consilier al forțelor separatiste susținute de Rusia din Donețk, a declarat pentru presa rusă RIA Novosti că uzina este „un alt oraș” de sub Mariupol și că a fost construit pentru a rezista bombardamentelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel