Ucraina, din nou în beznă: Ultimul atac rusesc a oprit furnizarea electricității pe întregul teritoriu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
O fetiță ucraineană de 8 ani și întreaga sa familie au fost ucise într-un nou atac cu rachete din Rusia
O fetiță ucraineană de 8 ani și întreaga sa familie au fost ucise într-un nou atac cu rachete din Rusia

Ultimul atac rusesc cu rachete şi drone asupra Ucrainei a adus din nou această ţară în situaţie de urgenţă energetică, spune operatorul reţelei ucrainene de electricitate Ukrenergo.

Armata ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete lansate de Rusia joi dimineaţă asupra Ucrainei. Pe lângă avarierea unor instalaţii energetice, acest nou raid din seria de bombardamente ruseşti începute în octombrie asupra infrastructurii energetice ucrainene a provocat şi moartea a 11 persoane.

Compania Ukrenergo a anunţat că a fost nevoită să recurgă la oprirea furnizării electricităţii în zece regiuni, practic pe întregul teritoriu al Ucrainei aflat sub controlul autorităţilor de la Kiev. Operatorul ucrainean menţionează că, deşi consumul de curent electric era vineri apropiat de cel înregistrat joi, „capacităţile de generare ale centralelor electrice şi reţeaua de înaltă tensiune au fost afectate de noul atac cu rachete ruseşti”, ceea ce a întrerupt funcţionarea lor.

Mai mult, adaugă Ukrenergo, „sistemul energetic încă se reface după atacurile precedente cu rachete inamice”, atacuri în urma cărora „producţia de electricitate în centralele electrice operaţionale nu poate acoperi complet consumul”.

 

Noul raid a survenit la o zi după ce Germania a anunţat că va oferi Ucrainei 14 tancuri Leopard 2



Conform versiunii Moscovei, pe lângă noile pagube produse infrastructurii energetice a Ucrainei, atacul de joi a zădărnicit o livrare de arme occidentale şi a ţintit de asemenea instalaţii de reparare a echipamentelor militare ale armatei ucrainene.

Acest nou raid a survenit la o zi după ce Germania a anunţat că va oferi Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 pentru a o susţine în războiul cu Rusia şi de asemenea va autoriza statele care deţin acest tip de tancuri să transfere din ele către armata ucraineană, Statele Unite anunţând la rândul lor că vor transfera Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, condiţie pe care Berlinul a pus-o Washingtonului pentru a accepta furnizarea tancurilor Leopard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel