O nouă destinație verde a apărut pe hartă. Turiștii se înghesuie în Tenerife pentru cafenelele cu canabis

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O nouă destinație verde a apărut pe hartă. Turiștii se înghesuie în Tenerife pentru cafenelele cu canabis / Foto: Twitter
O nouă destinație verde a apărut pe hartă. Turiștii se înghesuie în Tenerife pentru cafenelele cu canabis / Foto: Twitter

Cea mai mare dintre Insulele Canare din Spania, Tenerife, atrage acum și mai mult turiștii datorită apariției în forță a "cafenelelor de canabis", inspirate de cele din Amsterdam.

În timp ce mulți turiști s-au îndreptat spre Amsterdam pentru cafenelele și cultura canabisului, o nouă destinație verde a apărut pe hartă și atrage atenția oamenilor.

Cea mai mare dintre Insulele Canare din Spania, Tenerife, atrage acum turiștii britanici datorită apariției în forță a "cafenelelor de canabis".

 

"Legea pentru canabis în Spania este complicată

 

Potrivit Green Tours, canabisul este oarecum legal în Spania, însă reglementările care îl înconjoară sunt "complicate".

"Legea pentru canabis în Spania este complicată. Este legal să cultivați și să fumați canabis pentru uz personal. Cu toate acestea, este ilegal să vinzi sau să faci trafic de canabis. De asemenea, este ilegal să fumezi canabis în locuri publice, dar există "cluburi de canabis" unde membrii pot merge să fumeze canabis.", afirmă publicația.

Pentru a se alătura unui club de canabis, membrii trebuie să plătească o taxă "care este folosită pentru cultivarea canabisului și pentru întreținerea cafenelei, în schimbul unui loc în care să obțină și să fumeze canabis".

Cele "peste 700" de cafenele cu canabis care funcționează pe teritoriul Spaniei, au datoria de a "menține un sistem strict de aderare și de a limita fiecare membru la o anumită cantitate de canabis pentru a rămâne legal".

Cu toate acestea, multe dintre aceste reguli pot fi supărătoare și confuze pentru turiști, astfel că o organizație, Weed Tenerife, a întocmit o listă cu toate localurile de canabis de pe insulă.

 

Ce reguli trebuie să respecte locațiile care vor să vândă canabis

 

În timp ce cluburile sociale de canabis rămân încă o zonă gri în cadrul legii, există câteva reglementări care au fost notate pentru ca aceste diverse localuri să fie respectate pentru a nu risca închiderea sau intervenția poliției.

- Cluburile trebuie să fie situate la nivelul străzii, să fie închise publicului și să se asigure că nicio activitate a clubului nu este vizibilă sau că nu se detectează mirosuri din nicio zonă publică

- Spațiile cluburilor trebuie să respecte cerințe stricte, inclusiv înălțimea minimă a tavanului, o extracție adecvată a fumului și filtrarea mirosurilor și a zgomotului, toalete cu acces pentru persoanele cu handicap, ușă de intrare controlată etc.

- Membrii trebuie să aibă peste 18 ani (sau 21 de ani în unele cartiere), să fie sănătoși la cap și să nu facă parte dintr-o categorie vulnerabilă.

- Consumul sau vânzarea de alcool este STRICT interzisă în cadrul cluburilor, la fel ca și consumul sau distribuirea oricărei alte substanțe sau droguri controlate.

- Cluburile trebuie să obțină o licență pentru cluburi sociale de canabis de la guvernul spaniol.

 

Cafenelele din Tenerife cu canabis

 

Utilizatorul Twitter @shottatexts, care are aproape 50.000 de urmăritori, a postat o mini-compilație a unora dintre cluburile de canabis pe care Tenerife le are de oferit.

Aceștia au pus o legendă la tweet: "Cafenelele din Tenerife", urmat de trei emoticoane de foc.

De atunci, tweet-ul a adunat peste 379,1k vizualizări, zeci de persoane fiind dornice să afle mai multe despre cluburile în cauză.

 

 

Un utilizator Twitter a întrebat: "Cât de ușor de accesat sunt acestea ? Ai nevoie de o conexiune sau poți intra pur și simplu de pe stradă?", la care Shotta Texts a răspuns: "Intră pur și simplu de pe stradă, frate. Trebuie să devii membru al cafenelei, ceea ce costă de obicei în jur de 10/15 euro. Apoi o folosești ca pe o cafenea normală!".

Cu toate acestea, alții nu au fost la fel de ușor impresionați de această postare, un utilizator Twitter răspunzând la tweet-ul video cu: "Decriminalizat, nu legal, așa că stai într-o cafenea fără ferestre, ascunsă de lumea exterioară și trebuie să scapi de miros când pleci pentru a evita să fii atacat de federali când pleci.”

"Nu se compară cu Amsterdam, nu vă lăsați păcăliți, pentru mine este calm, dar pare mai puțin legal decât acasă", au scris ei.

 

Este sau nu este legal canabisul în Tenerife?

 

Ulterior, Shotta Texts a răspuns la răspuns cu încă o înregistrare din propria experiență într-un club de canabis din Tenerife.

"Nu știu despre ce vorbești, frate. Toate cafenelele în care am fost aveau ferestre. Niciodată nu am avut probleme de la poliție și fumam oriunde. Priveliștea de la această fereastră era cea mai bună."

Deși chestiunea legalității în jurul canabisului poate să nu fie cel mai simplu de înțeles, este important de reținut că vânzarea de canabis este "strict interzisă în orice cantitate, fie în public, fie în privat".

Contravenienții se pot aștepta la pedepse cu închisoarea cuprinse între 1 și 3 ani pentru o primă infracțiune, sau riscă mai mult pentru recidiviști.

Din această cauză, ghidul susține că "singura modalitate de a achiziționa canabis în mod legal în Tenerife este să ți se "distribuie" produsul în calitate de membru înregistrat al unui punct de vânzare licențiat și autorizat, cum ar fi un club social de canabis înregistrat", confor Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel