Turiștii ruşi aflați în vacanță în staţiunile turceşti, bombardaţi cu pliante de susţinere a ucrainenilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Staţiunile turceşti sunt asaltate de pliante, distribuite de activişti ucraineni şi adresate turiştilor ruşi. 

Turiştii ruşi s-au plâns în acest sens, pe reţelele de socializare şi pe site-urile tour-operatorilor ruşi. Pe aceste pliante, scrie că prin banii pe care ruşii îi cheltuie în Turcia, contribuie şi la producţia de drone Bayraktar. Aceste drone ajung apoi în Ucraina şi îi ajută pe ucraineni să se înarmeze împotriva ocupatorilor ruşi.

"Mulţumiri din partea poporului ucrainean pentru finanţarea producţiei de drone. Taxele din vacanţa voastră vor merge către producţia de vehicule fără pilot, care vor fi apoi transferate Forţelor Armate ale Ucrainei", se arată în textul pliantelor.  Şi se încheie cu apelul: "Glorie Ucrainei! Libertate pentru Rusia!".

Turiștii ruşi aflați în vacanță în staţiunile turceşti, bombardaţi cu pliante de susţinere a ucrainenilor

 

În comentariile turiştilor ruşi, se strecoară şi temerile că, pe lângă pliante, ucrainenii îi pot surprinde şi cu altceva.

"Aveţi grijă, cine ştie ce e în capul lor. Te poţi aştepta la orice de la ei", îşi împărtăşeşte temerile unul dintre ruşi. Iar altul îi răspunde: "Cred că, dacă vom zbura pe Marte, chiar şi acolo vor fi ucraineni cu afişele şi pliantele lor".

Între timp, Lituania a livrat deja Ucrainei drone Bayraktar, pentru care lituanienii strângeau donaţii. Zece mii de oameni s-au adunat să-i ureze succes unei drone, înainte de a fi trimisă în Ucraina, potrivit Actualno, titrează Rador.

Putin: Dacă occidentalii vor să învingă Rusia, să încerce; nu am început încă lucrurile serioase în Ucraina

 

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a provocat joi pe occidentali să învingă Rusia 'pe câmpul de luptă' din Ucraina, unde americanii şi europenii au accelerat livrările de arme către forţele militare ale Kievului, potrivit AFP.

'Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!', a declarat Putin în timpul unei reuniuni cu şefii grupurilor politice din camera inferioară a Parlamentului, transmis la televiziune.

De asemenea, Putin a mai spus că Rusia 'nu a început încă lucrurile serioase' în Ucraina, unde ea desfăşoară de la sfârşitul lunii februarie o vastă ofensivă militară.

'Toată lumea trebuie să ştie că nu am început încă lucrurile serioase' în Ucraina, a afirmat el.

Putin trece la amenințări grave

 

 

'În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Însă cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi', a adăugat el, potrivit Agerpres.

Folosind o retorică ce aminteşte de cea a liderilor sovietici din timpul Războiului Rece, Putin a denunţat de asemenea 'liberalismul totalitar' occidental şi a spus că ofensiva din Ucraina marchează începutul unei tranziţii dintr-o lume marcată de 'egocentrismul mondializat american spre o lume cu adevărat multipolară'.

'În majoritatea ţărilor, oamenii nu vor o astfel de viaţă sau un astfel de viitor. S-au săturat să cadă în genunchi şi să se umilească în faţa celor care se cred excepţionali', a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel