REVOLTĂ în presa din Spania, după ce doi turiști spanioli au fost băgați în carantină de români: "RUȘINE! Ne-au întins o capcană!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Haosul provocat pe Aeroportul Otopeni în noaptea de 17 spre 18 august nu a trecut neobservat de presa din Spania. Cotidianul abc.es relatează cazul a doi turiști spanioli care au fost obligați să intre în carantină de autoritățile române, deși au decolat din Spania până în ora 00.00 și nu veneau dintr-o zonă "galbenă".

Alvaro și Ana sunt doi spanioli care au avut ghinionul să aterizeze luni noapte pe Aeroportul Otopeni, fiind pasagerii primelor zboruri care au ajuns în România după actualizare listei cu țările "galbene".

După ce s-au gândit îndelung dacă să anuleze călătoria planificată, cei doi au decis totuși să vină în România pe 18 august. După ce au pregătit toate documentele, au mers la Aeroportul Madrid-Barajas și s-au îmbarcat în avion.

Când au ajuns la București, surpriză însă, au aflat în aeroport că trebuie să intre în carantină timp de 14 zile, deși nu veneau dintr-o zonă "galbenă". Alvaro și Ana veneau din Toledo, provincie care nu figurează pe lista celor cu risc ridicat de infectare (Aragon, Catalunia, Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor și Navarra). 

"Este o rușine să faci asta, cu atât mai mult într-o țară care aparține Uniunii Europene. Ne-am simțit ca și cum ne-au întins o capcană!" spune Alvaro, citat de publicația abc.es.

Cei doi turiști povestesc haosul din Aeroportul Otopeni. "Ne-au obligat să scriem"

 

"Când am coborât din avion, am văzut 50 de oameni care efectiv urlau. Autoritățile române au băgat toți pasagerii într-un autobuz, fără distanță sigură, și i-au dus într-o cameră plină de medici și agenți de poliție. Toți pasagerii care au decolat din Barajas au fost nevoiți să declare în scris că reședința lor este în Madrid", spune el.

"Nu ne-au băgat în seamă atunci când le-am spus că noi nu suntem din Madrid, ci doar am decolat de acolo. Până la urmă, am renunțat și ne-am gândit că vom rezolva această situație mai târziu", mai povestește tânărul spaniol. 

În ciuda apelului pe care l-a făcut la Ambasada Spaniei, cei doi turiști se află încă în carantină. "De la Ambasadă ni se spune că trebuie să fie o neînțelegere și că se va rezolva”, spune Alvaro.

Până vineri, 21 august, situația nu s-a rezolvat. Alvaro și Ana sunt în continuare în izolare într-un apartament din București, iar mașina pe care au închiriat-o să se plimbe în țara noastră adună praf pe ea în fața blocului. 

Alvaro si Ana turisti spanioli carantina romania

Alvaro și Ana în avionul spre București

turisti spanioli carantina romania

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel