Turistă româncă, jefuită în Italia. Hoții au lăsat-o fără bani și bijuterii în valoare de 5.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Italia. Doi români și o moldoveancă au furat detergenți și produse de îngrijire personală în valoare de peste 3.000 de euro  
Italia. Doi români și o moldoveancă au furat detergenți și produse de îngrijire personală în valoare de peste 3.000 de euro  

O româncă a avut parte de un adevărat coșmar în timp ce se afla în vacanță în Italia. Hoții au lăsat-o fără bani și bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

O turistă de naționalitate română care se afla în vacanță în localitatea Lignano Sabbiadoro, provincia Udine, s-a ales cu o pagubă de 5.000 de euro după ce hoții au pătruns în locuința în care era cazată.

Potrivit publicației locale Messaggero Veneto, aceeași soartă a avut și un alt turist, de origine norvegiană, care era cazat într-o locuință de pe aceeași stradă pe care era cazată și românca.

Hoții au furat toți banii și obiectele de valoare găsite

 

Potrivit sursei citate, furturile s-au petrecut în după-amiaza zilei de 13 iulie 2022, în două locuințe situate pe via Casa Bianca. Hoții au forțat ferestrele celor două locuințe, apoi au pătruns în interior și au furat toți banii și toate obiectele de valoare găsite.

Din locuința româncei, infractorii au reușit să dea lovitura: au furat bani și bijuterii de aur care valorau peste 5.000 de euro.

Din locuința închiriată de turistul norvegian, în schimb, hoții au reușit să fure o pereche de ochelari de firmă, bijuterii și bani în valoare totală de circa 4.000 de euro.

Ambele furturi au fost denunțate la carabinierii din Lignano Sabbiadoro care au deschis imediat o anchetă pentru a descoperi făptașii.

Acest caz vine la doar câteva zile după ce o familie de români a fost jefuită în Napoli.

O familie de români s-a trezit într-un „coșmar” după ce a fost să mănânce o pizza: „Ce facem acum?”

 

O familie de români a fost victima unui jaf în Pozzuoli, regiunea Campania din provincia Napoli, Italia.

„Au luat totul, chiar și lenjeria intimă. Acum ce o să facem?”. Acestea sunt cuvintele de disperare rostite de o turistă româncă ce a fost jefuită astăzi împreună cu familia ei. Hoții, această dimineață, i-au jefuit mașina, luând practic totul: valizele și tot felul de obiecte personale pe care familia le ducea la Ischia unde trebuia să petreacă vacanța.

Femeia, de origine română, a părăsit Bologna cu soțul, copiii și câțiva membri ai familiei pentru a face o oprire în Pozzuoli înainte de a pleca spre Ischia. În așteptarea feribotului, grupul a hotărât să parcheze mașina de-a lungul liniilor albastre de lângă Via Roma, la câțiva pași de piața de pește. Au mâncat o pizza în centrul istoric, iar hoții au intrat în acțiune, în plină zi: după ce au spart un geam, au deschis ușile mașinii luând practic totul.

Mare a fost dezamăgirea când, la sosirea lor, turiștii români au conștientizat ce s-a întâmplat. „Ce facem acum? Am rămas fără nimic. Ne-au luat hainele, lucrurile personale și chiar și lenjeria. Ne-au stricat vacanța, au transformat-o într-un coșmar”. Zona în care a avut loc furtul nu este acoperită nici de camerele de supraveghere video municipale, nici de cele ale activităților comerciale din zonă.

Polițiștii au deschis o anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel