Turcan, PNL: "E umilitor ca România să aibă un premier subiect de bancuri pe WhatsApp"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat joi că nu onestitatea este cea pe baza căreia Liviu Dragnea a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, ci obedienţa, ea subliniind că i se pare umilitor ca România să aibă un prim-ministru care este subiect de bancuri pe WhatsApp.

"Astăzi aveaţi şansa unui discurs onest, dar nu onestitatea este criteriul pe baza căruia Liviu Dragnea v-a desemnat prim-ministru, ci obedienţa şi faptul că îi executaţi ordinele fără să crâcniţi. (...) Există soluţii ca României să îi meargă mai bine, iar societatea şi economia astăzi, după această moţiune, ar putea primi un balon de oxigen. În primul rând, în locul unui prim-ministru incompetent şi obedient am putea avea un prim-ministru responsabil şi devotat şi care să transmită mai ales tinerei generaţii mesajul că merită să înveţi în ţara aceasta dacă vrei să accezi în elita societăţii. Mai mult decât atât, mi se pare devastator pentru tânăra generaţie să aibă un premier care este subiect de bancuri pe WhatsApp, un preşedinte al celui mai important partid care este personaj principal în "jocul de-a spânzurătoarea", pe Florin Iordache care este subiect de glume pentru copilaşii ce învaţă în clasele primare înjurături cu degetele. Aceasta este ţara în care ne-aţi adus cu acest guvern", a declarat Raluca Turcan la dezbaterile pe moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP.

Mesajul Ralucăi Turcan pentru Viorica Dăncilă

 

Ea i-a transmis premierului să nu se iluzioneze, pentru că "românii nu vor fi niciodată în consens cu hoţii şi reprezentanţii lor, fie ca sunt avocaţi sau prim-miniştri".

"Toate funcţiile sunt vremelnice, istoria îi consemnează ori pe cei care fac mult bine, ori pe cei care fac mult rău. Răul făcut de dvs şi de cei care v-au plantat în vitrină la Palatul Victoria este incomensurabil. De aceea, fiţi sigură, istoria vă va menţiona, iar românii, vă garantez, nu vă vor ierta. Zi de zi, de doi ani, aţi mutat factura propriilor corupţi asupra sistemului judiciar. Ieri, aţi mutat factura propriilor incompetenţi din guvern asupra companiilor româneşti printr-un act grav de subminare a economiei naţionale. Şi pentru acest lucru veţi plăti", a spus Raluca Turcan.

Citește și: Dezbatere moțiune. Parlamentarii i-au strigat premierului: "Rușine! Rușine!"

Liderul deputaţilor liberali a susţinut că României îi poate fi mai bine dacă mâine Guvernul Dăncilă nu ar mai fi în funcţie.

"Am putea sta la masă cu demnitate cu Comisia Europeană şi Parlamentul European pentru a atrage fonduri europene, care să se regăsească în autostrăzi, pentru a avea spitale judeţene şi regionale care înceapă să se construiască de mâine, nu din anul 2021. Am chema investitorii şi le-am spune (...) că le garantăm o lege predictibilă, că le creăm un mediu competitiv în raport cu sectorul public care este leneş, care scurge energiile guvernamentale, am chema de asemenea reprezentanţii administraţiei publice şi le-am garanta că le lăsăm resurse de dezvoltare, resurse cu care să construiască ei înşişi în comunităţile lor, fără să le schimbăm legea şi să le punem presiuni suplimentare. Un guvern suplu cu 15 miniştri, cu un buget pe care vi-l punem la dispoziţie, pentru că nu aţi fost capabili să îl depuneţi până acum în termenul legal. Acestea sunt soluţii care de mâine ar putea schimba România", a subliniat Turcan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel