Tunisia. Violențe între manifestanţi şi poliţie după ce un jurnalist şi-a dat foc

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Confruntări violente între manifestanţi şi poliţie au izbucnit în oraşul Kasserine, din vestul Tunisiei, după ce un jurnalist şi-a dat foc pentru a denunţa condiţiile de trai dificile din această regiune a ţării nord-africane, transmite marţi AFP.

În noaptea de luni spre marţi, zeci de manifestanţi au incendiat pneuri de automobile şi au blocat principalul bulevard din Kasserine (270 km vest de Tunis), a indicat un corespondent al AFP, care a precizat că poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Sofiane al-Zaq, a declarat că şase membri ai forţelor de securitate tunisiene au fost răniţi uşor în timpul confruntărilor, iar nouă persoane au fost arestate.

Jurnalistul Abdel Razzaq Zorgui (32 de ani) a decedat luni seară după ce s-a autoincendiat, el explicând într-un mesaj video înregistrat că gestul său este un protest faţă de degradarea situaţiei economice din regiunea Kasserine, una dintre cele mai sărace din Tunisia.

''Pentru fiii regiunii Kasserine care nu au mijloace de subzistenţă, astăzi, eu îmi voi da foc'', a afirmat jurnalistul într-o înregistrare video difuzată înaintea morţii sale.

Sindicatul naţional al jurnaliştilor tunisieni (SNJT) a anunţat luni că jurnalistul Abdel Razzak Zorgui a decedat în urma autoincendierii, un act de protest contra ''condiţiilor sociale dificile, lipsei de perspective şi de speranţă'' care afectează regiunea Kasserine.

SNJT a precizat că are în vedere organizarea unei greve generale în sectorul media. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel