Judecător CSM, despre Tudorel Toader: Mi se pare de-a dreptul REVOLTĂTOR

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 Bogdan Mateescu,judecătorul CSM ,scrie pe Facebook, referitor la situația completurilor de 5 judecători ale ICCJ, că este a pune la îndoiala valabilitatea hotărârilor, chiar si prin aluzii, este revoltator.

Reacția lui Mateescu vine după ce Tudorel Toader a declarat ca în cazul completurilor de trei magistraţi de la ICCJ, "prin analogie, lucrurile sunt identice" cu cele de la completurile de cinci judecători.

 "Cred ca este corect sa cunoastem legea, dincolo de ceea ce vedem la televizor si provenind chiar din partea unor inalti reprezentanti ai statului roman, prezentati ca specialisti in drept.

Nicio dispozitie legala nu stabileste ca desemnarea judecatorilor in completuri colegiale de doi sau trei judecatori, de la judecatorii, tribunale, curti de apel sau Inalta Curte se realizeaza prin tragere la sorti.

Nicaieri În tara aceste completuri nu se alcatuiesc prin tragere la sorti! (Nu stiu daca in lume se face pe undeva asa ceva).
Pentru ca aceeasi lege prevede ca este atributia colegiului de conducere stabilirea componentei completurilor de judecata. Chiar si a completului format dintr-un singur judecator.

Singura exceptie anume prevzuta in legislatia romana vizeaza exclusiv completurile de 5 judecatori de la ICCJ, numai aici membrii completurilor sunt desemnati prin tragere la sorti.

Prin urmare, lucrurile nu sunt "identice" din insasi perspectiva legii.

Reamintesc ca si institutional Consiliului subliniat anterior acest aspect, pentru a veni in sprijinul celor care nu cunosc dispozitia legala:
"Astfel, compunerea completurilor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție şi de la celelalte instanţe, altele decât completurile de 5 judecători, este reglementată prin alte dispoziţii legale din cuprinsul Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şicompletările ulterioare, care nu prevăd desemnarea membrilor completului prin procedura tragerii la sorţi.

A pune la îndoială valabilitatea hotărârilor judecătoresti pronunțate de aceste completuri, în orice mod, chiar și prin aluzii sau indicații bazate pe alte ipoteze decât cele reglementate de lege, mi se pare de-a dreptul revoltător.", a scris judecătorul CSM Bogdan Mateescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel