Tudorel Toader, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă: "Rămân la minister. Anunţ la finalul zilei dacă îmi dau demisia"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţ după discuţia cu premierul Viorica Dăncilă
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţ după discuţia cu premierul Viorica Dăncilă

Tudorel Toader a făcut primele declaraţii după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, după ce PSD i-a retras sprijinul politic.

Ministrul Justiţiei, încă în exerciţiu, a început să le spună jurnaliştilor că s-a înţeles bine cu fiecare dintre cei trei premieri PSD-ALDE şi că va păpstra o relaţie bună cu Viorica Dancilă şi după încetarea mandatului său.

"Am avut relaţii foarte bune cu fiecare dintre cei trei premieri. Vă asigur de faptul că, cel puţin aşa ne-am declarat şi cred că aşa va fi, şi după încetarea ministeriatului, relaţia dintre mine şi domnia sa (Viorica Dăncilă - n. red.) vor fi neafectate", a declarat Tudorel Toader după discuţia cu premierul

Tudorel Toader a dezvălui şi ce a discutat cu Viorica Dăncilă la Guvern şi a dat asigurări că nu va pune lacăt la uşă şi va pleca până nu va veni un înlocuitor.

"A evocat nevoia de asiguare a continuităţii activităţii la minister. (...) Voi rămâne la minister până la momentul în care, în Monitorul Oficial, apare numele noului mnsitru. Îl voi aştepta, îi voi preda sigiliul şi plec la gară, adică la Iaşi", a mai precizat Tudorel Toader.

 

Tudorel Toader: Voi decide până la finalul programului dacă îmi dau demisia

 

Tudorel Toader a dezvăluit că Viorica Dăncilă i-a propus să îşi dea demisia, chiar şi în condiţiile în care a trimis solicitările de revocare a celor trei miniştri care vor fi înlocuiţi.

"Problema demisiei. Doamna premier mi-a cerut să iau în calcul să mă gândesc şi la varianta demisiei. Sigur că demisia e mai sigură spre deosebire de revocare, când preşedintele ne-a spus de multe ori că se mai gândeşte, mai evaluează.

Doamna prim-ministru (...), după lege, nu poate să ceară demisia, că a cere este la modul imperativ ori demisia este o decizie personală, dar voinţa dânsei am văzut-o, în sensul de a pune capăt acestui 'interimat', adică similară unei cereri de demisie. Am asigurat-o că astăzi voi reflecta şi până la sfârşitul programului voi da răspunsul - dacă îi trimit în scris cu nume şi prenume demisia sau rămânem pe varianta punerii în aplicare a solicitării de revocare"", a mai spus Tudorel Toader.

Miercuri seară, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a anunţat Guvernul într-un comunicat.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene - deputatul Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel