Monica Macovei: Toader nu are nici un drept să BLOCHEZE candidatura dnei Kovesi

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu vrea ca Laura Codruța Kovesi să ajungă procuror din partea României la Parchetul European.

“Nu ştiu dacă trebuie să vorbiţi la timpul trecut pentru doamna Kovesi că îşi dorea… Eu nu ştiu, dacă ştiţi dumneavoastră că nu îşi mai doreşte… Trebuie să urmăm aceeaşi procedură de selecţie şi desemnare a procurorului european. De principiu – nu pot recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut, cu speranţa că pe viitor nu le va mai repeta. Am vorbit despre procurorul european, până la finalul acestui an trebuie să desemnăm procurorul din partea României. (…) Categoric nu poate fi scoasă automat din această cursă, după cum nimeni nu poate fi introdus din oficiu de drept în această competiţie; rămâne o competiţie deschisă”, a declarat Toader la RTV.

Monica Macovei cea care a fost iniţiatoarea proiectului privind Parchetul European a criticat intenţiile lui Toader.

“Cum poate Toader să susţină în continuare că fostul procuror-şef DNA a făcut greşeli şi de aceea a revocat-o, când secţia de procurori a CSM a decis contrariul şi a anulat compunerea scrisă de Toader pe post de motivare a deciziei lui şi a politicienilor cu probleme penale de a o demite pe LCK? Decizia de revocare a procurorului-şef al DNA a fost strict politică, nu bazată pe o evaluare obiectivă a activităţii de manager, au confirmat acest lucru toţi procurorii din Secţia CSM care au votat în bloc, împotriva lui Toader şi pentru nerevocarea Laurei Codruţa Kovesi. Toader nu are nici un drept să blocheze candidatura dnei Kovesi”, a declarat Macovei pentru G4media.ro.

Toader a demonstrat cu vârf şi îndesat că este avocatul politicienilor cu probleme penale, avocatul infractorilor. Tot ce a făcut Toader în ultimele luni a fost împotriva anticorupţiei şi în favoarea corupţilor: de la proiectele de modificare a legilor justiţiei, modificările la Codurile penale, schimbarea conducerii DNA pe motive hilare, parcă dictate de televiziunile mogulilor, susţinerea ideii de graţiere şi amnistie, propunerea cu revizuirea sentinţelor definitive, ca să dau doar câteva exemple. Şi atunci, cum poate Toader să facă o selecţie a candidaţilor pentru procurorul european?

Mai este ceva. De ce vorbeşte Toader de recompensă? Cum adică nu poate să recompenseze pe cineva selectându-l pentru postul de procuror european? Vă daţi seama cât de alterată este logica lui Toader? Nu, nu este vorba de recompensă, în termenii lui Toader, pentru că un procuror independent şi imparţial nu poate fi si nu trebuie recompensat pentru servicii aduse cuiva. Selecţia pentru procurorul european trebuie să fie una obiectivă, pe criteriile din Regulamentul european, şi nu pe criterii subiective, cum declară Toader atunci când vorbeşte de recompensă”, a declarat Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel