Tudorel Toader: Augustin Lazăr m-a AJUTAT. De-asta am FĂCUT-o

Narcis Popa |
Data publicării:

Tudorel Toader a spus în această seară la Antena 3 motivele pentru care a decis să-i trimită președintelui Klaus Iohannis, documentele pentru revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. 

"Ştiţi de ce i-am retrimis? Pentru că procurorul general m-a ajutat de multe ori, prin lipsa de cunoaştere şi unele inabilităţi de care a dat dovadă. El, când a venit şi a spus că avem o justiţie robustă, care e aptă să asigure echilibrul puterilor în stat, foarte uşor mi-a servit mie a-i spune: "Domnule, vezi că puterea judecătoreasca este una dintre cele trei puteri ale statului şi este o regulă pe care - nici nu trebuie să fii jurist - trebuie să o ştii: că nu trebuie să judeci propria ta cauza (...).

M-a ajutat şi cu sesizarea asta. Ba la Alba Iulia a cerut Curţii de Justiţie a Uniunii Europene... ce să îmi spună? Păi nu ştii că la Curtea de Justiție sunt alte acte de natură de a fi supuse evaluării judecătorilor europeni, nu raportul ministrului, un raport cu activitatea unui procuror general. Raportul ministrului nici nu e producător de efecte, nu e act administrativ", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel