Tudor Chirilă: Te presa pe umeri și te băga cu capul sub apă

Narcis Popa |
Data publicării:
Foto Facebook
Foto Facebook

Tudor Chirilă a participat la marșul memoriei de la Colectiv. Cu această ocazie, el a trimis un mesaj emoționant. 

"In seara asta tacerea era aproape insuportabila. Nu era resemnare si nici doar un mars al memoriei. Era mai mult. Ciudat, desi tacerea parca te presa pe umeri si te baga cu capul sub apa, era o nevoie de a mai sta acolo intre oamenii aia tacuti. Ca sa fii cu ei. Ca sa apartii," este mesajul lui Tudor Chirilă. 

Câteva mii de persoane au participat marţi seara, în centrul Capitalei, la un marş în memoria victimelor incendiului de la Colectiv. 

Evenimentul a început în Piaţa Unirii, unde părinţi şi rude ale celor dispăruţi, dar şi supravieţuitori au venit cu flori şi lumânări pentru a-i comemora pe cei care şi-au pierdut viaţa în tragedia de acum trei ani. 

De asemenea, participanţii la marş au avut o cruce imensă albă, pe care au scris 'Colectiv', dar şi numele celor 65 de tineri care au pierit în incendiu. 

Aceştia au plecat spre locul unde a avut loc tragedia, cărând acea cruce în lumina unor torţe şi în sunet de chitare. În tot acest timp, circulaţia a fost oprită pe traseu, la faţa locului fiind numeroase echipaje de Poliţie şi Jandarmerie. 

În piaţeta din faţa fostei fabrici Pionierul a fost construit un veritabil altar cu pozele celor 65 de tineri decedaţi, unde au fost aprinse mii de lumânări. Multe persoane au izbucnit în plâns în momentul în care un muzician a cântat la vioară, fiind aplaudat îndelung de mulţime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel