Tudor Chirilă îl desființează pe Barna: "V-a depășit Dăncilă. Trebuia să predați șefia partidului"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
tudor_chirila
tudor_chirila

Tudor Chirilă i-a transmis un mesaj foarte dur lui Dan Barna, la doar câteva ore de la anunțul candidaturii lui Cătălin Drulă la șefia USR. 

Dan Barna îl susține pe Cătălin Drulă în lupta pentru funcția de președinte al USR, postând un mesaj în acest sens la scurt timp după ce fostul ministru al Transporturilor și-a anunțat public intenția de a candida. Tudor Chirilă a intervenit și l-a taxat pe Barna care nu a cedat funcția, deși a fost depășit la voturi chiar și de candidatul PSD al ultimelor alegeri prezidențiale, Viorica Dăncilă. 

"Ce bine ar fi fost daca ati fi predat sefia partidului dupa momentul in care n-ati reusit sa intrati in turul doi la prezidentiale. Asteptarile dupa europarlamentare au fost mari, iar dumneavoastra nu v-ati ridicat la nivelul scorului partidului. V-a depasit Viorica Dancila. Cu toate astea, ati mers inainte. Dupa care ati prezidat un partid macinat de lupte interne pe care le catalogati drept democratice si cu rostul de a slefui o viziune. Ati cam gestionat un esec si ati ratat sublim sa va aparati inteligent de demonizarea singurului partid din opozitie. Spre dezamagirea celor care asteapta o alternativa reala la mizeria uselista. Luati comentariul asta ca pe unul constructiv sau adanciti-va in convingerea ca ati facut totul ca la carte," a transmis Tudor Chirilă. 

Anunțul candidaturii lui Cătălin Drulă

 

Cătălin Drulă a anunțat că sâmbătă și-a lansat oficial candidatura pentru președinția USR. „Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril”, a declarat Drulă. Președintele interimar al USR susține că este omul potrivit pentru a ocupa această funcție.

„Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des și laud la fel. Și mereu o fac sincer și fără ocolișuri. Cred că USR are nevoie de organizare, energie și o mână hotărâtă pe volan. Și că sunt persoana potrivită pentru asta”, a spus Cătălin Drulă.

Potrivit lui Drulă, USR este cel mai mare partid de opoziție care trebuie să se lupte cu colosul PSD-PNL. El i-a anunțat pe membrii USR în ce mod va conduce partidul.

„În acești ani am învățat că politica este un joc de echipă. Vedetismul și politica pe persoană fizică nu produc rezultate durabile. Puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare. Iar democrația nu poate funcționa fără încredere, respect și delegare. Le-am cerut colegilor mei să-mi acorde încrederea de fi liderul acestei construcții frumoase, ce poartă numele USR. Și vreau să explic ce înseamnă pentru mine leadership: înseamnă să-ți pese. Să crezi în ce faci. Să fii sincer cu tine și cu cei care ți-au dat încrederea. Să nu te ferești de responsabilitate și să nu abdici. Să conduci. Volanul e acolo, trebuie doar să vrei să pui mâna pe el și să-ți pese de pasageri”, a precizat Cătălin Drulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel