Trupe rusești la Kiev, focuri de armă și tancuri în apropiere de centru. Guvern: "Pregătiți cocteiluri molotov pentru a vă apăra“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Kiev acuză Moscova pentru încălcarea drepturilor omului
Kiev acuză Moscova pentru încălcarea drepturilor omului

Trupele rusești au intrat în Kiev, au confirmat oficiali ucraineni. Ministrul Apărării îndeamnă cetățenii să pregătească  cocteiluri molotov pentru a se apăra.

Atacul Rusiei asupra Ucrainei ajunge în capitala Kiev: explozii și rachete în zori, trupele rusești își întăresc stăpânirea asupra orașului.

Armata ucraineană afirmă că forțele armate sunt angajate în lupte la periferia capitalei Kiev, în Dymer și Ivankiv, unde un număr mare de vehicule blindate rusești au avansat, conform BBC.

Ministerul Apărării al Ucrainei le cere locuitorilor să nu părăsească casa și să pregătească cocktailuri Molotov. Districtul este la aproximativ 10 km de centrul Kievului.

Guvernul către cetățenii din Kiev: "Pregătiți cocteiluri molotov pentru a vă apăra“

 

Totuși, nu este clar ce fel de vehicule blindate sunt acum în mișcare prin Kiev, filmele de pe rețelele de socializare neindicând clar că este vorba de blindate ruse.

Tot vineri dimineață au fost raportată și prezența în capitală a mai multor camioane cu însemne ucrainene, care fuseseră capturate de forțele ruse.

Armata ucraineană aruncă în aer poduri pentru a împiedica înaintarea inamicilor. Guvernul către cetățenii ucraineni: "Pregătiți cocteiluri Molotov pentru a vă apăra".

În acelaşi timp, consilierul prezidenţial a precizat că Ucraina a doborât două rachete de croazieră şi un avion ale Rusiei deasupra Kievului.  

Departamentul de Stat de la Washington a transmis anterior că SUA consideră că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi "principala ţintă a agresiunii ruse".  

Bilanţul atacurilor Rusiei a ajuns la 137 de morţi şi peste 300 de răniţi în Ucraina

 

Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la 137 de morţi şi peste 300 de răniţi în Ucraina, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, în cursul nopţii de joi spre vineri.

"Astăzi, am pierdut 137 de eroi, cetăţenii noştri, militari şi civili. Alţi 316 ucraineni au fost răniţi în confruntări", a afirmat Volodimir Zelenski, prezentând bilanţul primei zile a invaziei militare ruse.

Autorităţile ucrainene au raportat sute de explozii provocate de armata rusă asupra obiectivelor militare şi de infrastructură. Membrii personalului de întreţinere de la complexul centralei nucleare dezafectate Cernobîl sunt "ţinuţi ostatici" de armata rusă, după ocuparea zonei, a declarat Alyona Şevţova, consilier al Forţelor Terestre ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel