Trucuri care te ajută să cureți fierul de călcat: Păstrează-ți hainele fără pete!

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Trucuri care te ajută să cureți fierul de călcat: Păstrează-ți hainele fără pete! / Foto: Unsplash
Trucuri care te ajută să cureți fierul de călcat: Păstrează-ți hainele fără pete! / Foto: Unsplash

Folosirea unui fier de călcat pentru a îndepărta cutele și pliurile de pe haine este o rutină esențială în viața noastră. Este important să curățați și să întrețineți fierul de călcat, deoarece talpa lor (partea de jos a unui fier de călcat) pot deveni lipicioase, prăfuite și uleioase. Iat[ cele mai bune trucuri.

În unele situații, țesăturile se pot topi, ceea ce poate crea o mizerie urâtă și încăpățânată. Având grijă de fierul de călcat, acesta poate aluneca fără efort peste rochiile, cămășile, pantalonii și multe altele! Cine nu ar prefera asta?

Deci, cum se curăță un fier de călcat, vă întrebați? Sunteți la locul potrivit pentru a afla! Acest ghid îți va oferi 10 trucuri despre cum să cureți corect un fier de călcat.

 

1. Folosește bicarbonat de sodiu și apă 

 

Această metodă este o modalitate excelentă de a dizolva orice murdărie care și-a făcut loc pe fierul de călcat! Tot ce trebuie să faci este să amesteci niște bicarbonat de sodiu și puțină apă pentru a crea o pastă.

Apoi, frecați această pastă pe talpa fierului de călcat folosind o perie moale sau un prosop pentru a freca. Folosiți pur și simplu apă pentru a o șterge. Asigurați-vă că pasta este complet ștearsă și lăsați fierul de călcat să se usuce înainte de a-l folosi, conform Handy.com.

 

2. Puteți folosi un ziar

 

Încălziți fierul de călcat la cea mai înaltă setare și purtați mănuși de bucătărie pentru a vă proteja mâinile de căldură. Strângeți niște foi de ziar și folosiți-le pentru a freca talpa fierului de călcat. Asta este tot!

 

3. Folosirea unui dizolvant de lac de unghii cu acetonă 

 

Aceasta este o metodă excelentă pentru a dizolva și a șterge murdăria unui fier de călcat! Porniți fierul de călcat și lăsați-l să se încălzească. Înmuiați un tampon de bumbac cu acetonă pentru îndepărtarea lacului de unghii.

În timp ce purtați mănuși de cuptor, tamponați rapid tamponul de bumbac îmbibat pe suprafața fierbinte. Dizolvantul de lac de unghii cu acetonă se evaporă rapid, dar face o treabă excelentă în dizolvarea oricărei murdării! După ce ați terminat, ștergeți suprafața cu apă și o cârpă.

 

4. Bureții de bucătărie pot freca mizeria!

 

Folosind un burete de bucătărie sau o lavetă care nu zgârie, frecați suprafața fierului de călcat cu apă și săpun. După ce ați terminat, ștergeți-l cu un prosop și lăsați-l să se usuce complet înainte de a-l folosi.

 

5. Oțet, oțet, oțet, oțet!

 

Umeziți un prosop cu oțet alb distilat. Apoi, ștergeți talpa fierului de călcat pentru a îndepărta orice murdărie. În unele situații, pot rămâne unele reziduuri, ceea ce va necesita înmuierea unui prosop curat în oțet distilat și așezarea tălpii fierului de călcat rece pe prosop. Pur și simplu lăsați-l să se înmoaie timp de 15-30 de minute, apoi ștergeți-l cu un șervețel uscat.

 

6. Folosiți puternicul duo de curățare, oțet și bicarbonat de sodiu

 

Înmoaie un prosop într-o soluție compusă din oțet și bicarbonat de sodiu. Așezați prosopul înmuiat pe plat și, cu fierul de călcat oprit, treceți fierul de călcat peste prosop ca și cum l-ați călca.

 

7. Folosiți pur și simplu detergent de vase

 

Una dintre cele mai bune modalități de a curăța un fier de călcat este să turnați câteva picături de detergent de vase lichid în puțină apă. Apoi, folosește o cârpă moale, un prosop sau un prosop de hârtie înmuiat în soluție pentru a șterge orice reziduu de pe talpa fierului de călcat.

 

8. Sarea, secretul unui fier de călcat fericit

 

Presărați o cantitate generoasă de sare pe o foaie de hârtie. Apoi, treceți fierul de călcat cald peste acea foaie de hârtie, ceea ce ajută la îndepărtarea petelor și a altor impurități. Fă fierul de călcat de câteva ori, apoi scoate-l din priză pentru a-l lăsa să se răcească. Odată ce fierul de călcat s-a răcit, ștergeți sarea cu o cârpă uscată și moale.

 

9. Ce zici de pasta de dinți?

 

Pur și simplu frecați puțină pastă de dinți albă pe talpa fierului de călcat. Apoi, ștergeți-o cu o cârpă umedă. Nu uitați să lăsați fierul de călcat să se usuce complet înainte de a-l folosi.

 

10. Foile de uscare funcționează bine!

 

Țineți căldura fierului de călcat la nivel scăzut și frecați câteva foi de uscător pe talpă. Continuați să frecați până când îndepărtați murdăria.

Pentru a curăța găurile de abur (orificiile de aerisire a aburului), utilizați un tampon de bumbac umed. Înmuiați un tampon de bumbac într-o soluție de apă și detergent lichid. Apoi folosiți tamponul de bumbac umed introducând și frecând găurile de abur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel