Cum să alegeți cei mai gustoși cartofi noi: Câteva sfaturi pentru cumpărători

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cum să alegeți cei mai gustoși cartofi noi: Câteva sfaturi pentru cumpărători
Cum să alegeți cei mai gustoși cartofi noi: Câteva sfaturi pentru cumpărători

Cel mai bun lucru este, bineînțeles, să mâncați cartofi din propria grădină. Dar, din păcate, nu toată lumea are această opțiune. Iată cum să găsiți cei mai gustoși și mai sănătoși cartofi de pe piață.

Este posibil să cumperi cartofi de la piață fără a studia îndelung despre această egumă atât de populară. Dar când vine vorba despre cartofii noi, pentru a tre bucura din plin de gustul lor, nu strică să înveți câteva lucruri despre subtilitățile agrare.

De exemplu, ce culoare și ce mărime trebuie să aibă tuberculii și cum vă puteți da seama dacă sunt depozitați? Aici este partea dificilă.

Aspect

Aspectul culturii de rădăcini este un indiciu al proprietăților sale de sănătate sau de răutate. Acestea trebuie să fie întregi, ferme, omogene și de culoare uniformă. Acest lucru este ușor de detectat cu ochiul liber.

De asemenea, nu ar trebui să existe pete întunecate sau puncte - toate acestea sunt simptome de phytophthora. Petele întunecate de pe piele sau chiar și petele mici sunt un semn direct de phytophthora, o boală care infectează tuberculii din interior. Nu ar trebui să cumpărați astfel de cartofi, chiar dacă există doar o singură rădăcină defectă într-un lot. La alții, boala poate fi latentă.

Cum să alegeți cei mai gustoși cartofi noi

 


Culoare

Galben, roz sau maro - nu contează. Principalul lucru este ca cartofii să fie uniformi și fără pete verzi. Nu ar trebui să mănânci deloc acești cartofi din cauza nivelului ridicat de solanină. Cartofii cu marginile verzi nu sunt un semn bun. Astfel de tuberculi nu ar trebui să fie consumați cu siguranță, deoarece conțin o substanță toxică, solanina, care poate avea un efect dăunător asupra sistemului nervos uman.

Dimensiune

Nu vă orientați spre tuberculi mari. Bineînțeles, este mai ușor și mai rapid să le decojești. Dar experții recomandă să alegeți cartofi de mărime medie, totul pentru că cei mari vor conține foarte mulți nitrați.

Acum putem trece la contactul fizic

Încercați să apăsați cartofii cu unghia. Dacă în gaură apare apă, înseamnă că acești cartofi au fost fertilizați generos cu nitrați.

O altă modalitate de a verifica calitatea unui cartof este să luați o mușcătură din el. Dacă puteți auzi crocantul, înseamnă că cartofii sunt de bună calitate. Dar dacă sunt moi și gingașe, înseamnă că au primit o mulțime de suplimente de azot.

De asemenea, dacă puteți, spargeți cartoful. Poți fi sigur că cartofii sunt de bună calitate dacă aceștia scârțâie tare. Cartofii leneși și moi, au fost grăbiți spre sezonul de vânzări de către aditivii cu azot.

Dacă cartofilor tineri le ia prea mult timp să se gătească sau dacă emană un miros neobișnuit atunci când sunt gătiți, nu ar trebui să îi mâncați.

După cum vedeți, este ușor să cumpărați cartofi siguri și gustoși de la piață! Tot ce trebuie să faceți este să îi fierbeți, să adăugați ulei și să îi amestecați cu câteva ierburi. Delicios!

 

 - Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă,  intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel