Trenurile au fost suspendate în unele părți ale regiunii ruse Belgorod după ce apărarea a doborât o rachetă - guvernator

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Contract feroviat de 441 milioane de euro în România
Contract feroviat de 441 milioane de euro în România

Circulația trenurilor a fost suspendată vineri dimineața devreme în apropiere de Novyi Oskol, un oraș din regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, după ce rămășițe ale unei rachete au căzut în apropierea căii ferate, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov.

Gladkov a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că apărarea antirachetă a doborât rachete în apropiere de Novyi Oskol, un oraș cu aproximativ 18.000 de locuitori care se află la aproximativ 90 de kilometri (56 de mile) la nord de granița cu Ucraina.

"Liniile electrice sunt avariate. Trenurile sunt suspendate temporar", a declarat Gladkov, adăugând că nu există victime, conform Reuters.

Joi, Gladkov a acuzat Ucraina că a bombardat un bloc de apartamente din orașul Belgorod, centrul administrativ al regiunii Belgorod. 

Regiunile de graniță ale Rusiei au raportat incidente sporadice de când forțele rusești au invadat Ucraina pe 24 februarie, implicând, de exemplu, depozite de combustibil și muniție. Ucraina nu a revendicat responsabilitatea, dar un oficial a descris incidentele anterioare ca fiind "karma" pentru acțiunile de război ale Moscovei.

 

Viitoarele exerciții nucleare rusești reprezintă o provocare pentru Occident

 

Având în vedere că Rusia va efectua în curând exerciții pe scară largă ale forțelor sale nucleare, în timp ce președintele Vladimir Putin amenință că le va folosi, Statele Unite și aliații săi vor fi provocate să se asigure că pot face diferența între exerciții și realitatea reală.

De obicei, Rusia desfășoară anual exerciții nucleare majore în această perioadă a anului, iar oficialii americani și occidentali se așteaptă ca acestea să aibă loc poate în doar câteva zile. Acestea vor include probabil lansarea de teste de rachete balistice, spun oficialii americani.

 

Putin a amenințat în mod deschis că va folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia

 

Dar, având în vedere că Putin a amenințat în mod deschis că va folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia în invazia sa dezlănțuită din Ucraina, unii oficiali occidentali sunt îngrijorați că Moscova ar putea încerca în mod deliberat să tulbure apele în ceea ce privește intențiile sale.

"Acesta este motivul pentru care nu vrei să ai o retorică extraordinar de supraîncălzită în același timp în care vei face un exercițiu nuclear", a declarat un oficial occidental pentru Reuters, vorbind sub rezerva anonimatului.

"Pentru că atunci avem o provocare suplimentară de a fi cu adevărat siguri că acțiunile pe care le vedem, lucrurile care se întâmplă, sunt de fapt un exercițiu și nu altceva".

Cu toate acestea, oficialul și-a exprimat "încrederea ridicată" în capacitatea Occidentului de a face această distincție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel