Treizeci de MIGRANȚI s-au ascuns într-o clădire PĂRĂSITĂ din Arad

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Treizeci de migranţi din mai multe ţări, care ar fi intenţionat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, au fost descoperiţi ascunşi într-o clădire dezafectată din oraşul arădean Sântana. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, migranţii provin din Irak, Iran, Sri Lanka şi Afganistan şi au fost găsiţi într-o pensiune dezafectată.

"Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan şi Sri Lanka, dintre care 21 de bărbaţi şi nouă femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 60 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România", precizează comunicatul.

Primarul oraşului Sântana, Daniel Tomuţa, a declarat pentru AEGRPRES că pensiunea nu mai funcţionează de aproximativ un an, pentru că patronul acesteia a decedat, iar familia nu s-a mai ocupat de reînnoirea autorizaţiei de funcţionare.

Conform primarului, migranţii au fost descoperiţi în urma unor sesizări făcute de localnici la postul de poliţie, unde au spus că au văzut la magazinele din oraş mai mulţi străini. Ulterior, poliţiştii au făcut verificări împreună cu poliţiştii de frontieră, fiind descoperiţi cei 30 de cetăţeni străini.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel