Trei români - un cuplu și mama femeii - s-au aruncat în Dunăre din disperare: Cele două femei, scoase fără viață din Brațul Borcea

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Tragedie în cursul zilei de vineri la Călărași. Trei persoane, două femei și un bărbat, au fost scoase din apele înghețate ale brațului Borcea, de pompierii militari. Pentru cele două femei - mamă și fiică - nu s-a mai putut face nimic. Bărbatul se află în stare gravă.

IPJ Călărași a fost sesizat, vineri, 7 ianuarie, cu privire la faptul că trei persoane (mama, fiica și ginerele) au intrat voluntar în apa Brațului Borcea al Fluviului Dunărea, cu intenția de a se sinucide.

Cele 3 persoane au fost extrase din apă, 2 dintre acestea (cele 2 femei) fiind declarate decedate, iar cea de-a treia (bărbatul) prezintă semne vitale (conștientă), fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului. Cele două femei de 47 şi 77 de ani au fost scoase fără viaţă. Bărbatul în vârsta de 55 de ani a fost scos în stop cardio respirator şi transportat de urgenţă la spital în stare critică.

Din primele verificări a rezultat faptul că, înainte de a intra în apă, cele 3 persoane au consumat o substanță necunoscută dintr-o sticlă, iar în cursul anului 2017, cele 3 persoane au mai avut o tentativă de suicid prin aceeași metodă.

Trei români - un cuplu și mama femeii - s-au aruncat în Dunăre din disperare

 

Totodată, s-a stabilit că în cursul anului 2021, cele 3 persoane au protestat față de refuzul Primăriei Municipiului Călărași de le retroceda mai multe proprietăți.

Forțe MAI se află la fața locului. Se fac cercetări.

Potrivit presei locale, cei trei erau cunoscuți cu afecțiuni psihice şi ar fi recurs la acest gest din disperare pentru că locuiau pe străzi după ce locuința le-a fost scoasă la vânzare.

Potrivit primarului municipiului Călărași, Marius Dulce, într-o intervenție pentru Antena 3, autoritățile cunoșteau situația celor trei persoane, care ajunseseră în stradă, însă nu ar fi dorit să accepte sprijinul primăriei privind atribuirea unei locuințe temporare sau internarea într-un centru pentru tratarea afecțiunilor psihice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel