Trei români care se întorceau din Anglia, morți într-un cumplit accident de microbuz în Cehia. Alți doi sunt în stare critică

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români și-au pierdut viața pe loc și alți doi au fost grav răniți într-o coliziune între o dubă și un autoturism, luni după-amiază, în Cehia pe autostrada D1, în direcția Brno. Ulterior, o a treia victimă a decedat la spital. În microbuz se aflau cinci români, care veneau din Marea Britanie.

Grav accident rutier petrecut luni după-amiază, pe autostrada D1 în direcția Brno. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de urgență și două elicoptere care au transportat răniții grav la spitalul din Brno. Din păcate, două persoane au decedat pe loc.

Remorca microbuzului a fost fost lovită de un şofer care circula cu viteză pe autostrada D1 din Cehia. Ansamblul s-a dezechilibrat, şi s-a răsturnat cu viteză. Furgoneta a derapat și s-a răsturnat. Două persoane au murit, pe loc, în dubă.

Jan Rýdl, un purtător de cuvânt al Direcției Drumuri și Autostrăzi, a declarat că în total cinci persoane se aflau în furgoneta cu numere  românești.

Două elicoptere au intervenit la fața locului și i-au transportat pe răniții grav la spitalul din Brno. 

Trei români care se întorceau din Anglia, morți într-un cumplit accident de microbuz în Cehia

 

"Polițiștii deviază traficul de pe autostradă la kilometrul 128. Potrivit primelor informații, autoturismul s-a izbit de o remorcă care era atașată în spatele furgonetei", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției din regiunea Vysočina, Dana Čírtková.

"Din cauza numărului mai mare de persoane rănite, un elicopter cu salvatori din Brno a zburat și el pentru a ajuta. Bilanțul accidentului este tragic, două persoane nu au mai putut fi salvate și au sucombat în urma rănilor grave suferite. Cei doi participanți la accident au suferit răni moderate și grave și au fost transportați cu avionul la un spital din Brno. O persoană cu răni mai ușoare a fost transportată cu o ambulanță la un spital din Jihlava", a declarat Petr Janáček, purtător de cuvânt al serviciului de salvare.

3. -imagine fara descriere- (accident-romni-cehia.png)

"Tragicul accident de pe autostrada D1 are o a treia victimă. O altă persoană care călătorea în dubă a murit, mai devreme, în spital în această seară, în urma rănilor", a informat poliția, marți.

Potrivit unor surse, cei cinci cetățeni de origine română erau originari din localitatea Comăneşti, județul Bacău. Aceștia reveneau acasă, după ce au muncit în Marea Britanie.

Potrivit Crime News, pasagerii care stăteau pe bancheta din spate nu au supraviețuit accidentului la fața locului. „Am inițiat acțiuni sub suspiciunea săvârșirii a două infracțiuni, și anume moartea din neglijență și vătămarea gravă a sănătății din cauza neglijenței”, a adăugat o purtătoare de cuvânt a poliției din Vysočina, Jana Kroutilová.

Șoferul riscă până la opt ani de închisoare pentru accident.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel