Trei regiuni din Italia ar putea redeveni zone roșii. Stațiunile de schi rămân închise

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Deschiderea stațiunilor de schi din Italia a fost amânată până pe 18 ianuarie, în condițiile în care, într-o singură zi, rata de pozitivitare a crescut cu trei puncte. Trei regiuni ar putea redeveni zone roșii, după expirarea restricțiilor de sărbători.

Într-o singură zi, rata de pozitivitare în Italia a crescut cu trei puncte, de la 14,1% vineri la 17,6% sâmbătă. În plus, rata de transmitere a infecției continuă să crească. Cifrele prefigurează, la expirarea decretului de Crăciun, pe 6 ianuarie, restaurarea zonei roșii sau portocalii pentru unele regiuni, scrie La Stampa.

Cele mai expuse riscului, în acest moment, sunt Veneto, Liguria și Calabria. Foarte aproape de pragul care le poate transforma în zonă roșie sunt și Puglia, Basilicata și Lombardia.

Din 7 ianuarie, regiunile ar trebui să revină în zona galbenă (cu excepția Abruzzo), însă rata de contaminări ar putea schimba cărțile de pe masă. Guvernul va stabili acest lucru săptămâna viitoare, pe baza noilor date despre infectări. În special, în Friuli Venezia Giulia, Valle d'Aosta, Piemonte, Trento și Emilia Romagna au o probabilitate mare de a depăși pragul critic de ocupare a paturilor din spitale, în timp ce pentru Lombardia, Trento și Veneto, același lucru este valabil și pentru terapia intensivă.

Speranza, ordin de amânare a redeschiderii stațiunilor de schi

 

Tot pentru a preveni riscul de contaminare, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat ordinul de amânare a redeschiderii stațiunilor de schi până la 18 ianuarie 2021.

Interdicția ieșirii din case după ora 22.00 va rămâne în vigoare. În zonele galbene, restaurantele și barurile vor putea servi până la ora 18. Piscinele, sălile de sport, cinematografele și teatrele vor rămâne închise. Pe de altă parte, expozițiile și muzeele cu intrări limitate ar putea fi redeschise.

Între timp, sâmbătă Italia a avut 11.831 noi cazuri de Covid din 67.174 teste. Au mai murit 364 de oameni, numărul total al victimelor ajungând la 74.985. Vineri, noile cazuri au fost de 22.211 din 157.524 teste, în timp ce decesele au fost de 462. Scăderea numărului se datorează, așadar, numărului mai mic de teste efectuate, dar rata infecției a crescut semnificativ, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel