Trei persoane de naționalitate română acuzate de furtul unor bunuri în valoare de 1.700 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Româncă eliberată, după ce a fost prinsă la volan în stare de ebrietate și a provocat un accident rutier
Italia. Româncă eliberată, după ce a fost prinsă la volan în stare de ebrietate și a provocat un accident rutier

Trei persoane de naționalitate română, acuzate de furtul unor bunuri în valoare de 1.700 de euro, un bărbat din Campania, angajat al unei companii de furnizare de energie și o femeie din Barletta au fost arestați .

Într-o zi plină de operațiuni, marți, 19 septembrie, carabinierii din Italia au avut mult de făcut, de la investigarea unor cazuri de escrocherii online până la rezolvarea unor furturi în formă agravantă și confuzii de identitate.

 

Escrocherie online cu containerul de vânzare

 

În urma unei plângeri depuse la 14 august 2023, carabinierii au reușit să dea de urma unei femei din Barletta, născută în 1978. Plângerea a fost depusă de un bărbat din 1973, originar din Palmanova, dar rezident în Tarcento.

El a fost victima unei escrocherii online în legătură cu achiziționarea unui container, care fusese anunțat pe platforma Facebook pentru suma de 300 de euro. Bărbatul a efectuat plata în contul bancar al femeii, dar aceasta a dispărut fără a livra containerul.

Escrocheria a fost astfel adusă la lumină, iar carabinierii au început investigațiile pentru a aduce persoana în cauză în fața justiției.

 

Furt calificat în formă de asociere

 

În orașul Tarcento, un vânzător al magazinului Caddy's din Piazza Mercato, 14, a raportat carabinierilor un furt calificat în formă de asociere. Trei persoane de naționalitate română, o femeie născută în 1994, de asemenea, rezidentă în Roma, o altă femeie născută în 1983, rezidentă la Lamezia Terme și un bărbat născut în 1991, rezident în Roma au fost identificați și luați în custodie.

Aceștia au pătruns în magazin și au furat produse cosmetice în valoare de aproximativ 1.700 de euro. Furtul a avut loc luni, 18 septembrie, și hoții au ascuns produsele sub haine sau în genți mari înainte de a pleca din magazin.

 

Confuzie de identitate pentru contractul de energie

 

La Premariacco, carabinierii au intervenit într-un caz de confuzie de identitate în legătură cu semnarea unui contract de furnizare de energie electrică. Un bărbat din Villa Ricca, rezident în Campania, s-a dat drept altă persoană, un bărbat născut în 1970, rezident în Premariacco.

Fără știrea acestuia din urmă, bărbatul din Campania a încercat să semneze un contract de furnizare de energie electrică. Trebuie menționat că acesta lucra pentru o societate care subcontracta semnarea de noi contracte pentru o companie de furnizare de energie din Campania. Autoritățile au intervenit și au reținut bărbatul, iar investigațiile cu privire la acest caz continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel