Trei minori, dintre care și un român au furat mașina unui taximetrist din Austria

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Duminică seara, Un copil român de 13 ani și doi austrieci de aceeași vârstă au furat mașina unui taximetrist de 72 de ani din Pettenbach (districtul Kirchdorf). Băieții l-au scos pe șofer din mașină și l-au rănit.

Duminică seara, trei copii în vârstă de 13 ani au furat mașina unui taximetrist de 72 de ani din Pettenbach (districtul Kirchdorf). Doi dintre ei sunt austrieci, iar celălalt este de naționalitate română. Băieții, un austriac și un român, l-au scos pe șofer din mașină și l-au rănit.

 

Trei copii au avariat grav o mașină de taxi

 

Duminică dimineața, cei trei au fost prinși într-un taxi în apropiere de Wels, după ce au avariat grav mașina furată și au parcat-o pe un teren din Hohenzell (districtul Ried). Tinerii au fost arestați temporar și interogați.

Românul și fata s-au văzut din nou miercuri seară. De data aceasta s-au urcat într-un taxi cu un austriac de 17 ani din Linz și i-au dus la Kronstorf (districtul Linz-Land). Acolo, unul dintre tineri l-a amenințat pe șofer cu o armă falsă pe care o avea în buzunarul de la geacă că îl va ucide dacă nu coboară, a declarat poliția.

Cei trei au fugit apoi cu taxiul la Steyr și apoi la Linz, unde au fost arestați la primele ore ale dimineții de miercuri după o "căutare intensivă", conform News.ESEuro .

Miercuri după-amiază, băiatul de naționalitate română de 13 ani a fost interogat în prezența avocatului său, iar fata a fost internată la departamentul de psihiatrie pentru copii și adolescenți al Spitalului Universitar din Linz.

 

Românul a mai avut probleme cu poliția în trecut


Investigațiile poliției au scos la iveală faptul că este posibil ca adolescenții să nu fi avut pentru prima dată probleme cu legea. Românul este suspectat că a bătut și jefuit un bărbat de 48 de ani împreună cu un alt minor pe 16 octombrie, în jurul orei 4:30, în centrul orașului Linz. O oră și jumătate mai târziu, aceștia ar fi atacat un tânăr de 20 de ani în gara principală.

Pe de altă parte, tânărul de 17 ani, implicat miercuri în jaful unui taxi, se pare că este același care, în noiembrie 2021, a stropit o mașină de patrulare în cartierul Ebelsberg din Linz și i-a dat foc. El a fost deja condamnat la șapte luni de închisoare, dintre care două fără condiții.

În ciuda incidentelor frecvente și a tulburărilor provocate de tineri în noaptea de Halloween, Pilsl nu a dorit să vorbească despre un punct critic în Linz în ceea ce privește delincvența juvenilă. Astfel de "cazuri problematice" există peste tot. Vremurile s-au schimbat, copiii ajung mai devreme la pubertate. Poate că legea ar trebui adaptată și în ceea ce privește vârsta de răspundere penală, care în prezent este de 14 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel