Trei cutremure puternice au lovit Napoli, în această dimineață. Primarul a ieșit în stradă ”Rămâneți calmi”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Cutremur de 3,4 în Italia: resimțit în provinciile Siena, Florența și Arezzo
Cutremur de 3,4 în Italia: resimțit în provinciile Siena, Florența și Arezzo

Trei cutremure puternice au lovit Napoli, provocând o stare de alertă. Locuitorii au resimțit cu intensitate mișcările seismice, raportând tremurături ale paturilor și ale obiectelor din locuințe.

Trei cutremure puternice au zguduit orașul Napoli în această dimineață, declanșând o stare de alertă în rândul locuitorilor și autorităților locale. Cel mai puternic dintre acestea a avut o magnitudine de 3,7, conform datelor furnizate de Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV).

Potrivit INGV, epicentrul acestor cutremure a fost localizat în zona Campi Flegrei, iar primul dintre ele s-a produs în jurul orei 9:40. Locuitorii au resimțit cu intensitate mișcările seismice, raportând tremurături ale paturilor și ale obiectelor din locuințe.

Primarul din Pozzuoli, Luigi Manzoni, a fost printre primii care au ieșit în stradă pentru a monitoriza situația împreună cu forțele de poliție locală. El a transmis un mesaj de calm către cetățeni, solicitându-le să rămână vigilenți și să raporteze eventualele probleme la numerele de urgență stabilite.

”Cu toții am simțit tremurul de acum puțin timp, în timp ce așteptăm indicații de la Observatorul Vezuvian, sunt pe stradă cu poliția municipală Pozzuoli vorbind cu cetățenii, în ciuda a tot ceea ce momentan nu întâmpinăm probleme deosebite. Știu că sunteți speriați, dar vă rog să rămâneți calmi și să semnalați eventualele probleme la numerele Poliției Municipale la 081/8551891 și la Protecția Civilă la 081/18894400. Vă vom ține la curent cu toate informațiile referitoare la acest eveniment.”, a transmis Manzoni. 

Cutremurele s-au resimțit în mai multe municipii adiacente

 

Observatorul Vezuvian a caracterizat seria de cutremure ca fiind parte a unui "serie seismică puternică", începând cu ora 9:40. Potrivit acestuia, mișcările cutremurelor au fost resimțite pe scară largă în zona Flegreei și în municipiile adiacente, inclusiv Pozzuoli, Bacoli și Quarto, precum și în zonele metropolitane.

În cursul serii precedente, zona Campi Flegrei a fost deja afectată de o serie de cutremure, cu cel puțin patru evenimente seismice înregistrate, în special în jurul parcului arheologic Baia și Lucrino, precum și în zona Solfatara și Pisciarelli. 

În contextul acestei activități seismice crescute, INGV și alte organizații implicate în gestionarea situațiilor de urgență au fost mobilizate pentru a furniza asistență și informații actualizate cetățenilor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel