Tratativele ruso-ucrainene urmează să continue vineri în format online

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Tratativele ruso-ucrainene urmează să continue vineri, în format online, a anunţat şeful negociatorilor din partea Ucrainei, David Arahamia, într-un mesaj difuzat miercuri seara pe Telegram şi preluat de dpa.

La negocierile recente din Turcia, partea ucraineană a propus din nou o întâlnire a preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei, Volodimir Zelenski, respectiv Vladimir Putin, a adăugat Arahamia. Kievul insistă că o astfel de reuniune nu poate avea loc nici în Rusia, nici în Belarus.

Delegaţia rusă a răspuns că înaintea oricărei întrevederi la vârf trebuie ajuns la un proiect de acord acceptat de ambele părţi.

 

Negocierile dintre Rusia și Ucraina continuă 



Arahamia a salutat prezenţa la runda de dialog de marţi, de la Istanbul, a miliardarului rus Roman Abramovici. Negociatorul ucrainean a apreciat că oligarhul a jucat un rol pozitiv, oferind "un canal de comunicare neoficial" care a permis discuţii în limbaj normal, nu diplomatic.

Potrivit reprezentantului Kievului, Abramovici încearcă să fie neutru, "deşi noi nu îl considerăm o parte neutră". "Putem spune însă că este cu siguranţă mai neutru decât partea oficială de la negocieri", a adăugat conducătorul delegaţiei ucrainene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel