Transporturile din Marea Britanie, date peste cap din cauza ninsorii și a poleiului. Zbor spre România amânat, pasagerii așteaptă în aeroport

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Vremea rea a provocat probleme în sistemul de transport din Marea Britanie.

Ninsoarea, poleiul și ceața au afectat drumurile, căile ferate și aeroporturile din Marea Britanie. Mai multe curse aeriene au fost amânate, iar pe rețeaua feroviară se înregistrează întârzieri, anunță autoritățile britanice.

Valul de frig din Marea Britanie continuă, iar luni deplasările sunt dificile din cauza poleiului, a zăpezii și a ceții.

Toate zborurile au fost suspendate pe aeroportul Stansted, după ce acesta a fost nevoit să își închidă pista din cauza vremii nefavorabile, potrivit BBC, citat de Mediafax.

De asemenea, Heathrow și Gatwick au anulat sau au amânat zborurile. Cel puțin o cursă care urma să ajungă în România, la Cluj-Napoca, a fost amânată, iar călătorii sunt nevoiți să aștepte în aeroport.

Trenurile au întârzieri, iar șoferii au fost avertizați să fie atenți după ce mai multe accidente s-au produs pe autostrăzi din cauza ceții și a poleiului.

O avertizare meteorologică este în vigoare în Scoția, în zona Londrei și în sud-vestul Angliei, așa că perturbările ar putea continua.

Meteorologul șef al Met Office, Steve Willington, a declarat: "Rămâne frig, temperaturile din timpul zilei rămânând doar cu câteva grade peste zero grade în multe locuri în următoarele zile, iar temperaturile din timpul nopții vor scădea la -10C sau mai puțin în locuri izolate. Deși sub medie, aceste temperaturi nu sunt atât de neobișnuite pentru această perioadă a anului. Există încă riscul să vedem ceva ceață înghețată în anumite locuri, în special în sudul Angliei."

Oamenii sunt sfătuiți să își verifice familia și prietenii vulnerabili pentru a se asigura că au acces la alimente și băuturi calde, în contextul condițiilor de iarnă. UKHSA a adăugat că oamenii ar trebui să se asigure că temperaturile interioare din casele lor sunt de cel puțin 18C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel