Transportator român, amendat cu mii de euro în Germania. Șoferul a condus timp de 44 de ore fără oprire

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un șofer angajat la o companie românească de transport a fost amendat în Germania, după ce polițiștii au descoperit că acesta a condus 400 de kilometri fără a înregistra timpii. Mai mult, oamenii legii au descoperit că bărbatul a mers chiar și 44 de ore fără oprire.

Șoferul unui camion înmatriculat în România nu a mai avut voie să revină pe autostradă, după ce polițiștii germani au constatat că timpii nu au fost înregistrați pe o distanță de peste 400 de kilometri. Și acesta era doar începutul.

Ofițerii grupului de control al traficului greu din cadrul poliției rutiere din Neu-Ulm nu au mai permis revenirea în trafic a unui TIR românesc, vineri, puțin după miezul nopții, la nodul de autostradă Burgau. În timp ce verificau timpii de conducere și de odihnă ai șoferului profesionist turc, în vârstă de 32 de ani, specialiștii în vehicule grele au descoperit că șoferul o omis complet să respecte timpii de odihnă și de muncă.

Conform analizei datelor securizate, acesta a condus peste 400 de kilometri fără să înregistreze timpii, nefolosind cardul de șofer cu puțin timp înainte de control. În timpul altor călătorii fără card, șoferul profesionist a parcurs în total peste 4000 de kilometri, mai spun oficialii.

Șoferul a mers fără oprire chiar și 44 de ore

 


Potrivit publicației germane Gunzburger Zeitung, în mai multe rânduri, șoferul a condus mai mult de 20 de ore în loc de maximul permis de zece ore. Recordul pentru condus fără oprire a fost chiar de 44 de ore, susține poliția.

Șoferul a redus perioadele de odihnă la puțin sub două ore în loc de minimul necesar de nouă ore. Potrivit raportului de poliție, lipsea și certificatul de conducător auto necesar pentru transporturile în interiorul UE. Șoferul a fost împiedicat să își continue călătoria pentru a-și putea folosi perioada de odihnă zilnică.

Ofițerii au cerut, de asemenea, plăți de securitate pentru șofer și pentru companie, de ordinul a patru cifre (publicația germană nu menționează suma exactă, însă aceasta poate fi estimată la câteva mii de euro, n.r.).

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel