SCANDAL cu Ungaria. Fost șef al SRI: "Orban și Putin sunt în stare să împartă România"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Fost șef al SRI Costin Georgescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că "Orban și Putin sunt în stare să împartă România", subliniind faptul că "suntem destui români care știm să ne apărăm țara când e cazul".

Costin Georgescu, fost șef al Serviciului Român de Informații, a făcut o serie de precizări la Realitatea TV, cu privire la scandalul iscat de poziția partidului ungar de opoziție Jobbik.

“Aceste declarații apar în momente deosebite pentru statul român. Aici sunt de vină cei care ne conduc. România este un stat slab datorită celor care ne conduc. Statul român are ce-i trebuie ca să fie un stat puternic în această parte a lumii. El este slab pentru că este condus slab. Se plimbă Orban, premierul Ungariei, în țara asta și face declarații la adresa statului român și nimeni nu i-a niciun fel de măsură. Sigur că-și permit aproape orice (…) Orban și Putin sunt în stare să împartă România. Suntem destui români care știm să ne apărăm țara când e cazul. Nu trebuie să ne fie frică. Aceste declarații nu trebuie să ne sperie, ci doar trebuie să-i pună puțin pe gânduri pe cei care conduc această țară”, a declarat fostul șef al SRI.

CONTEXT:

Partidul ungar de opoziție Jobbik (de extremă dreapta) a propus ca adunarea metropolitană a Budapestei (consiliul general al capitalei ungare) să declare 2020 an de comemorare a Trianonului, pentru a marca 100 de ani de la semnarea tratatului care a privat Ungaria de două treimi din teritoriu.

Recent, Guvernul de la Budapesta a confirmat zvonurile conform cărora ar fi finanțat mai multe echipe de fotbal din România. Cluburile Sepsi Sf. Gheorghe (Liga 1) şi Csikszereda (Liga 3) au primit de la guvernul ungar peste 6 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel