Traian Băsescu, teorie ȘOC despre cazul CARACAL: „Un dosar GREU, cu ramificații INTERNAȚIONALE. Dincă - un pion dintr-o rețea“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Traian Băsescu a vorbit despre cazul Caracal, afirmând că în opinia sa Gehroghe Dincă este doar un pion și că acest dosar se va dovedi unul foarte greu, cu ramificații interne și internaționale, care se va contura în jurul fenomenului traficului de persoane.

Traian Băsescu a vorbit, aseară, la România TV, despre dosarul Caracal, afirmând că Dincă nu este un simplu criminal, așa cum s-ar crede. Fostul șef al statului este de părere că presupusul ucigaș aș Luizei și al Alexandrei - după cum el a afirmat - este, cel mai probabil, un pion în rețelele de trafic de persoane. Căci, crede el, un simplu mecanic auto nu are cum să facă atâta avere doar din afacerea sa, cu atât mai mult cu cât el a lucrat și prin Italia. 

„Vă aduc aminte o postare din 10 august când spuneam că este un dosar greu cu ramificații interne și internaționale. A fost clar de la început că acest Dincă nu este un doar un criminal. Este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale. Ceea ce s-a anunțat a fi averea acestui domn care suspect de mare pentru un om care are un mic service. Am aflat că a lucrat și prin Italia. S-ar putea să fie doar un pion dintr-o rețea. Se va confirma acest lucru. Nu cred că DIICOT s-a băgat degeaba. Mi-am dat seama că DIICOT nu s-a băgat degeaba în acest caz”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Eurodeputatul Traian Băsescu remarcă intervenția în forță a celor de la DIICOT în dosarul Caracal și spune că există multe lucruri neelucidate.  El a mai spus că SRI ar trebui să se ocupe de asemenea de acest caz, fiind instituția care adună cele mai multe informații care pot ajuta anchetatorii, mai ales că vorbim despre crimă organizată, infracțiune care atentează la siguranța națională a României.

„Sunt profesioniști. O problemă pentru DIICOT este lipsa comunicării. Trebuie să înțelegem că ori comunică zilnic ori la sfârșit vor trimite în instanță un dosar compromis public”, a mai afirmat fostul președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel