Băsescu, despre situaţia din Republica Moldova: Este o lovitură de stat dată de Plahotniuc!

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Traian Băsescu a declarat că în Republica Moldova avem de-a face cu o lovitură de stat dată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

"Este o lovitură de stat dată de Plahotniuc! Nu e glumă ce vă spun, într-un stat european asociat al Uniunii Europene se produce sub ochii blânzi şi umezi ai UE o lovitură de stat", a declarat Traian Băsescu pentru B1TV.

Traian Băsescu a mai spus că Plahotniuc se foloseşte de Curtea Constituţională care îi este slugarnică pentru a nu ceda puterea.

"Când Partidul Democrat a văzut că nu îi iese partea guvernării, a declanşat urgia constituţională care nu mai ţine cont de faptul că preşedintele poate să dizolve sau nu şi spune că preşedintele este obligat să dizolve şi scote decizie din proprie iniţiativă pentru suspendarea alegerilor din Parlament de ieri şi a nominalizării Guvernului.  Astăzi, lovitura de stat evoluează şi Curtea Constituţională controlată de acelaşi mafiot Plahotniuc îl suspendă pe Dodon şi îl pune pe premierul Pavel Filip în funcţia de preşedinte interimar. Aşa ceva este de neimaginat în Europa şi arată că Plahotniuc controlează toate instituţiile statului şi acum suntem în faţa unui refuz de a urma procedura corectă după nişte alegeri care au fost declarate corecte de către observatorii de la UE şi de la Consiliul Europei", a spus Băsescu.

Curtea Constituțională din Republica Moldova revine cu o nouă decizie șocantă. Curtea Constituţională a decis să-l suspende duminică pe Igor Dodondin funcția de președinte .

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel