Traian Băsescu despre numirea șefilor din parchete: „Dacă o luam pe rezultate, eu n-aș fi numit-o niciodată pe Kovesi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1.ro
Sursa foto: captură B1.ro

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, în contextul numirii la șefia marilor Parchete a noilor procurori-șefi, că dacă ar fi ținut cont de avizul CSM, Laura Kovesi nu ar fi fost numită de el în fruntea DNA la momentul respectiv.

„Problema doamnelor Scutea și Hosu ține de asumarea de către președinte a unor candidați care au destule semne de întrebare asupra lor. Din momentul în care ministrul Justiției a trimis aceste propuneri cu probleme, și-a asumat responsabilitatea. Dar cea mai mare responsabilitatate revine președintelui, care e de neconceput dacă n-ar fi avut o fișă cu întreaga activitate a celor două.

Nu putea semna decretul fără să aibă toate informațiile. Deci președintele și-a asumat numirile. Legea îl face unic semnatar al decretului. Controversele publice sunt acum transferate la domnul Iohannis și cu asta basta”, a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.

Băsescu a explicat, pentru B1 TV, și de ce a ales să o numească pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetul General, în 2009, în ciuda unui aviz negativ din partea CSM.

„Sunt surprins că mă citează doamna Turcan, dar mă citează greșit. Povestea cu Kovesi a fost în 2009, la al doilea mandat. Nu am luat atunci în considerare avizul negativ al CSM pentru că la primul mandat i-au dat aviz pozitiv. Atunci am suspectat acolo o posibilă supărare internă. Am considerat că e un aviz exagerat. Dacă o luam pe rezultate, eu n-aș fi numit-o niciodată pe Kovesi. Criteriile mi-au fost altele. Am zis să fie tânăr magistrat, să nu fie din establishmentul bucureștean. Era prea tânără să mă întreb dacă are zece mari dosare făcute. Avea vreo patru, la Sibiu”, a declarat Trian Băsescu în emisiunea moderată de Srina Matei la B1 tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel