Traian Băsescu a dat în judecată SPP și va deschide un proces împotriva României, la CEDO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu, a cerut Curţii de Apel Bucureşti să suspende hotărârea „Serviciului de Pază și Protecţie”, de a nu îi mai acorda protecţia pe care a avut-o, în calitate de fost şef de stat.

Decizia a fost luată în martie, după ce instanţa supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei Securităţi, şi astfel şi-a pierdut toate privilegiile: paza şi protecţia SPP, casa de protocol de la RAAPPS şi indemnizaţia.

Acum, Traian Băsescu a deschis un proces împotriva „Serviciului de Pază şi Protecţie”, ca să poată sesiza Curtea Constituţională în legătură cu legea adoptată în toamnă, prin care şi-a pierdut privilegiile, informează Știrile PRO TV.

Iar un proces similar ar urma să îl deschidă şi împotriva RAPPS, după ce va primi somaţia oficială de eliberare a vilei din Cartierul Primăverii, de unde Băsescu s-a mutat deja. În paralel, fostul preşedinte va da în judecată România, la CEDO.

 

Curtea Supremă: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

 

Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea”. Este decizia definitivă a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba despre o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Recursul fostului președinte, Traian Băsescu, a fost respins, astfel încât acesta a fost declarat colaborator al Securității. 

Iată decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ): ”Admite excepția inadmisibilității invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibilă, excepția de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinței nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunțată de Curtea de Apel București - Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 23 martie 2022”.  

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a comentat, pe Facebook, Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel