Tragedie pentru un român plecat la muncă în Spania: copilul lui a murit înecat în curtea bunicilor de acasă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tragedie pentru un român plecat la muncă în Spania: copilul lui a murit înecat în curtea bunicilor de acasă
Tragedie pentru un român plecat la muncă în Spania: copilul lui a murit înecat în curtea bunicilor de acasă

Într-un sat din Albești, județul Botoșani, un copil de doar 4 ani și jumătate a fost găsit mort în grădina casei bunicilor, înecat într-o groapă cu apă.

Tatăl micuțului, plecat la muncă în Spania pentru a asigura familiei un trai mai bun, a lăsat copilul, împreună cu ceilalți trei frați în grija bunicilor și a mamei. Cu toate acestea, o clipă de neatenție a condus la o tragedie cu consecințe ireparabile.

Accidentul a fost descoperit de bunicul copilului, Împăratu Adorel, care l-a căutat timp de peste o oră în jurul casei, fiind ulterior devastat să descopere că nepotul său se afla înecat în curte, într-o groapă cu apă săpată pentru adăparea vitelor din sat.

„Ne-am dus şi l-am căutat în jur de o oră jumate, poate mai bine şi aproape de ora 6 am venit. Știam gaura asta aici,” a mărturisit bunicul copilului, potrivit relatărilor de la Observatornews.ro.

 

Medicii nu au reușit să facă nimic

 

Eforturile disperate de resuscitare ale echipajelor de urgență au fost în zadar, iar medicul primar Cristian Simionescu, prezent la fața locului, a fost nevoit să constate decesul micuțului. Băiatul era în șoc hipotermic în momentul în care i s-au aplicat manevrele de resuscitare, astfel că nu a mai putut fi salvat, conform Botosaninews.ro.

Rudele copilului au relatat modul traumatizant în care micuțul a fost găsit de bunicul său.

„Bunicul copilului l-a găsit aici, cu faţa în jos, era cu gluga dată pe cap, cu haine îmbrăcat, cum s-a zbătut el în apă acolo”, a povestit Ţapciuc Nicu, o rudă a copilului.

Medicul SMURD Dănuț Panaitescu a confirmat faptul că micuțul era decedat de ceva timp înainte de a fi găsit, fapt care a adâncit și mai mult durerea familiei.

”Am găsit un pacient în vârstă de 4 ani cu manevrele în curs de resuscitare. S-au continuat acestea timp de mai bine de 60 de minute, din păcate fără rezultat şi a trebuit să declarăm decesul. O anchetă este acum în desfășurare pentru se stabili cum s-a produs tragedia, dar şi cine se face vinovat de moartea băieţelului”, a explicat acesta.

O anchetă riguroasă este în desfășurare pentru a clarifica circumstanțele precise ale tragediei și pentru a determina cine poartă responsabilitatea pentru moartea prematură a băiețelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel