Tragedie fără margini! Patru copii au fost uciși într-o creșă, alți patru sunt răniți

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patru copii au fost ucişi miercuri într-un atac cu armă albă la o creşă din Blumenau, în sudul Braziliei, informează AFP, citând o sursă guvernamentală.

„Un individ a intrat în creşă şi a omorât patru copii. Sunt şi patru răniţi", a menţionat sursa, un responsabil din guvernul local din statul brazilian Santa Catarina.

Bărbatul s-a predat apoi autorităţilor, a precizat poliţia militară, citată de EFE. El nu părea să aibă nicio legătură cu centrul, care oferă servicii de creșă, educație preșcolară și activități extrașcolare.

Suspectul este în vârstă de 25 de ani, potrivit poliţiei, citată de Reuters, care a mai consemnat, citând spitalul Santo Antonio din Blumenau, că patru copii cu vârsta de până la doi ani primesc îngrijiri medicale în urma atacului., scrie Agerpres.ro. 

Atacul de miercuri are loc la zece zile după ce un adolescent de 13 ani a înjunghiat mortal o profesoară şi a rănit alte patru la un colegiu din Sao Paulo, aminteşte EFE.

Tragedie fără margini! Patru copii au fost uciși într-o creșă, alți patru sunt răniți

 

Părinții din orășelul din sudul Braziliei se chinuie să le explice copiilor lor că un bărbat le-a ucis patru dintre prietenii lor, în timp ce oamenii din întreaga țară se întreabă ce ar trebui făcut pentru a stopa o creștere aparent sistemică a violenței în școli.

Zeci de persoane în doliu s-au adunat la grădinița din Blumenau, un oraș de 366.000 de locuitori din sudul Braziliei, la lăsarea serii, miercuri, pentru a se ruga, a depune flori pentru victimele - cu vârste cuprinse între cinci și șapte ani - și a plânge.

Cel puțin alți patru copii au fost răniți în atacul care a zguduit națiunea și a pus presiune asupra guvernului pentru a găsi soluții.

Autoritățile nu au oferit încă un motiv pentru atacul comis de un bărbat cu o secure, dar acesta a avut loc în condițiile în care atacurile din școli din Brazilia au avut loc tot mai des în ultimii ani.

Premiele măsuri luate de guvernul Braziliei

 

În câteva ore, guvernul federal se străduia să formuleze o strategie de combatere a problemei, în timp ce analiștii în domeniul securității sperau că această crimă, comisă într-un oraș de 366.000 de locuitori din statul Santa Catarina, s-ar putea dovedi un moment de cotitură care să genereze acțiuni productive - și așteptate cu mult timp în urmă - la nivel național.

Ministrul justiției, Flávio Dino, s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de elevi, apoi a declarat reporterilor din Brasilia că a direcționat 44 de milioane de dolari (150 de milioane de reali) din fondul național de securitate publică pentru a consolida siguranța în școli.

El a spus că banii vor plăti atât pentru o poliție sporită, cât și pentru extinderea unei echipe cu sediul în Brasilia pentru monitorizarea comunităților deep-web, locuri de pe internet unde discursul de ură și violența pot fi glorificate.

Autoritățile nu au oferit încă un motiv pentru atacul comis de un bărbat cu un topor, dar acesta a avut loc în condițiile în care atacurile din școli din Brazilia au avut loc tot mai des în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel