Tragedia serii în România. Fetiță de 12 ani, MOARTĂ după ce a plecat la joacă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O fată de 12 ani s-a înecat sâmbătă într-un iaz din satul Buhăceni, comuna Truşeşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit ISU, copila se juca împreună cu mai mulţi prieteni pe imaşul din apropierea iazului. La un moment dat, a hotărât să ajungă pe malul celălalt şi, pentru a nu mai înconjura, a luat decizia să treacă prin iaz. La aproximativ zece metri de mal a dispărut sub ape.

Una dintre fetele care o însoţeau, tot de 12 ani, a încercat să o ajute, dar nu a reuşit, motiv pentru care a alergat în sat să cheme ajutoare. Solicitaţi să intervină, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti au ajuns în cel mai scurt timp la locul indicat. În mai puţin de 20 de minute de la începerea căutărilor, au găsit fetiţa în locul unde a fost văzută dispărând sub ape, la o adâncime de aproximativ doi metri.

Curenții puternici au tras-o departe de mal



"Imediat ce au scos-o din apă, a fost preluată de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a început manevrele de resuscitare. La faţa locului a ajuns şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru aceasta. Medicul de pe SMURD a decis că este cel mai bine ca fetiţa care a încercat să o salveze să fie transportată la spital pentru investigaţii suplimentare", au precizat reprezentanţii ISU Botoşani.

Aceştia recomandă populaţiei ca, pentru a evita astfel de tragedii, să evite scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci; să aleagă locurile special amenajate pentru înot; să nu intre singuri în apă, mai ales dacă nu ştiu să înoate foarte bine; să nu sară de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţie şi să nu intre în apă dacă au consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel