Traficanții români de țigări au mașini ca-n filme: își schimbă automat numărul de înmatriculare - Galerie FOTO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Membrii unei rețele de traficanți de țigări din Moldova foloseau maşini cu dispozitive speciale de înlocuire din mers a plăcuţelor de înmatriculare cu unele false, pentru a evita să fie depistați de polițiști. În ultima jumătate de an, contrabandiștii au distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu țigări, potrivit DIICOT. Vezi FOTO în articol.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău, au efectuat luni 39 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care se ocupa cu contrabanda de ţigări, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Procurorii arată că mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat care avea ca scop principal preluarea de importante cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară în vederea valorificării.

Colectarea ţigaretelor s-a realizat, în principal, în localitatea Vicovu de Sus, judeţul Suceava, de unde au fost transportate, cu autovehicule, până în municipiul Roman, judeţul Neamţ, de unde au fost preluate şi depozitate în mai multe imobile. Ulterior, ţigaretele au fost distribuite în judeţele Neamţ, Vaslui, Suceava şi Iaşi către administratori ai unor societăţi comerciale.

Conform DIICOT, pentru transportul ţigaretelor, membrii grupării foloseau autovehicule ce aveau montate dispozitive speciale de înlocuire a plăcuţelor de înmatriculare, în mers, cu unele false, pentru a evita depistarea de către organele de anchetă.

În perioada mai - noiembrie 2021, membrii grupării au colectat, preluat, deţinut, transportat şi distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă, de diferite mărci, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 4.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.288 de pachete cu ţigarete de diferite mărci, sumele de 118.850 de lei, 9.485 de euro şi 140 de lire, un dispozitiv de înlocuire a plăcuţelor de înmatriculare în mers, plăcuţe de înmatriculare false, precum şi un pistol neletal şi cartuşe.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ, vor fi conduse, în vederea audierii, 22 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava şi SCCO Neamţ, al poliţiştilor din cadrul IPJ Bacău şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi IJJ Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

FOTO

2. -imagine fara descriere- (traficanti-romani-de-tigari-masini-ca-n-filme-1.jpg)

3. -imagine fara descriere- (traficanti-romani-de-tigari-masini-ca-n-filme-2.jpg)

4. -imagine fara descriere- (traficanti-romani-de-tigari-masini-ca-n-filme-3.jpg)

5. -imagine fara descriere- (traficanti-romani-de-tigari-masini-ca-n-filme-4.jpg)

6. -imagine fara descriere- (traficanti-romani-de-tigari-masini-ca-n-filme-5.jpg)

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel