Trafic de droguri și violență în Italia: un român a primit interdicție de 18 luni în zona Roseto degli Abruzzi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un român și mai mulți italieni au fost arestați. Drogurile și gestionare inadecvată a deșeurilor i-au adus în spatele gratiilor / Foto: Unsplash
Un român și mai mulți italieni au fost arestați. Drogurile și gestionare inadecvată a deșeurilor i-au adus în spatele gratiilor / Foto: Unsplash

Șeful poliției din provincia Teramo a emis un ordin de interdicție pe o durată de 18 luni pentru un român, de a avea acces la toate magazinele și spațiile din municipiul Roseto, din cauza violenței sub influența alcoolului. 

Pentru a limita și reprima fenomenele violente în contexte situaționale specifice, și anume cele de agregare socială, cum ar fi barurile, restaurantele, discotecile și spațiile publice în general, Chestorul din Teramo a emis 27 de interdicții de acces.

Toate au fost date în urma unor agresiuni fizice sau a constatării unor infracțiuni împotriva proprietății comise în baruri și spații publice situate în Teramo și în mai multe comune din provincie sau în apropierea acestora.

 

Printre cele 27 de persoane care au primit interdicție este și un român

 

Conform activităților de investigare, un tânăr de naționalitate română în vârstă de 18 ani a lovit un alt băiat cu pumnul în față, făcându-l să cadă la pământ. Atacul a fost văzut de mai multe persoane, care au intervenit pentru a salva victima și pentru a preveni alte consecințe mai grave.

Bătaia a avut loc la un local public din Roseto degli Abruzzi, într-o zonă centrală, dens populată de rezidenți și turiști, în vederea sezonului estival. Victima avea fața complet tumefiată și a fost internată în spital cu un prognostic inițial de 30 de zile pentru traumatism cranio-facial și fracturi la nivelul feței.

Românul a primit interdicție pentru 18 luni de a avea acces la toate magazinele și spațiile din municipiul Roseto, conform presei italiene. 

 

Interdicție de doi ani pentru trafic de droguri

 

De asemenea, pentru a preveni și contracara răspândirea unui fenomen deosebit de grav, cum este traficul de droguri și pentru a educa tinerii la legalitate, șeful poliției din provincia Teramo, Dr. Lucio Pennella, pe baza anchetei efectuate de către Divizia anticriminalitate a Direcției Generale de Poliție, a luat mai multe măsuri.

Astfel, a emis un ordin de interdicție pe o durată de doi ani pentru un tânăr din Teramo, întrucât a fost găsit în posesia a 0,20 grame de heroină într-un parc din apropierea unei școli din oraș. Istituția a fost raportată în repetate rânduri ca fiind un "centru de trafic de droguri". În cauză, bărbatul fusese depistat și controlat de către operatorii Biroului de Prevenire Generală și Salvare Publică, cu ajutorul unităților canine.

Comportamentul subiectului semnalat, care avea și un cazier judiciar specific, a părut deosebit de periculos, fiind săvârșit la primele ore ale dimineții, înainte de începerea activităților didactice.

Datorită inovației legislative din 2020 privind siguranța urbană, Chestorul din Teramo a dispus interzicerea parcării subiectului în cauză în apropierea școlii și în imediata vecinătate a acesteia, precum și în interiorul spațiilor și a instituțiilor publice situate în zona din fața acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel