Tot mai multe locuri de muncă VACANTE în Germania. În ce domenii se caută angajaţi

Andreea Cosma |
Data publicării:

În pofida scăderii activităţii economice, piaţa forţei de muncă din Germania a raportat 1,39 milioane de locuri de muncă vacante în trimestrul doi din 2019, companiile reuşind cu greu să găsească angajaţi calificaţi, se arată într-un raport publicat marţi de Institutul pentru Cercetarea Forţei de Muncă (IAB), transmite DPA.

Comparativ cu trimestrul precedent, s-a înregistrat o creştere de 9.000 de locuri de muncă vacante, iar faţă de perioada similară din 2018 un avans de 175.000.

Cea mai dificilă situaţie se înregistrează în sectorul sănătăţii şi al industriei alimentare, conform IAB. Cercetătorii instituţiei susţin că încă nu se ştie cum va afecta scăderea activităţii economice piaţa forţei de muncă.

Citeşte şi: Germania, proiect pentru ŞOMERI

Rezultatele din trimestrul doi din 2019 sunt mai bune decât cele din ultimele trei luni din 2018, când s-au înregistrat 1,46 milioane de locuri de muncă vacante, cel mai ridicat nivel din 1992. 

"Nu ne putem permite să avem locuri de muncă vacante perioade îndelungate de timp", a avertizat Alexander Kubis, cercetător specializat pe piaţa forţei de muncă la Institutul pentru Cercetarea Forţei de Muncă (IAB).

Săptămâna trecută, Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat că numărul şomerilor din Germania a crescut în iulie mai puţin decât estimau economiştii, în timp ce rata şomajului nu s-a modificat, semn că firmele din cea mai mare economie europeană fac faţă turbulenţelor de pe plan internaţional.

Citeşte şi: Locuri de muncă în Germania pentru români. Ce salarii sunt oferite

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a urcat în iulie cu 1.000, până la cifra ajustată de 2,28 milioane de persoane. 

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut în iulie la 5%, faţă de nivelul record scăzut de 4,9% la începutul acestui an. 

După ce a evitat la limită recesiunea la finalul lui 2018, economia germană a crescut cu 0,4% în primul trimestru din 2019, dar analiştii se aşteaptă la un declin în trimestrul doi din 2019.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel