Tortul lui Santiago, unul dintre cele mai faimoase deserturi. Are o aromă care va face ca întreaga casă să miroasă a glorie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tortul lui Santiago, unul dintre cele mai faimoase deserturi. Are o aromă care va face ca întreaga casă să miroasă a glorie. FOTO: captură video YouTube @El Mundo Eats
Tortul lui Santiago, unul dintre cele mai faimoase deserturi. Are o aromă care va face ca întreaga casă să miroasă a glorie. FOTO: captură video YouTube @El Mundo Eats

Tortul lui Santiago este unul dintre cele mai faimoase deserturi din bucătăria galiciană, dar și internațională.

Bucătăria galiciană se referă la preparatele și ingredientele tipice găsite în bucătăria comunității autonome din Galicia, Spania. Tortul lui Santiago este un clasic delicios al patiseriei galiciene. 

Are o aromă care va face ca întreaga casă să miroasă a glorie, vei deschide ferestrele astfel încât chiar și vecinii să o poată mirosi! Ca o curiozitate, vă voi spune că în mod tradițional există două tipuri de Tort Santiago. O versiune este tortul căptușit cu foietaj, ca și cum ar fi un tort cu brânză, unde aluatul de migdale este conținut de foietaj, iar cealaltă versiune este cea pe care o vom prezenta ​​astăzi, tortul fără căptușeală, pe care îl coacem direct în tavă. Sper să vă placă și să pregătiți această tradiție galiciană delicioasă.

Ingrediente:

250 g de migdale crude (întregi sau măcinate)

250 g zahăr

5 ouă

1/2 lingură de scorțișoară

Coaja de la 1/2 lămâie

2 linguri de zahăr glazură

 

Tortul lui Santiago - Mod de preparare

 

Mai întâi, vom preîncălzi cuptorul cu căldură în sus și în jos la 180 ° și între timp vom face aluatul. Dacă am ales să cumpărăm migdalele întregi, trebuie să o mărunțim cât mai fin (aproape că o facem făină) cu un robot de bucătărie. Apoi, vom adăuga zahărul, scorțișoara și coaja de lămâie și vom amesteca bine până se omogenizează.

În cele din urmă, vom adăuga ouăle bătute și, cu ajutorul unei spatule, vom amesteca puțin câte puțin, încercând să nu obținem prea mult aer în aluat, altfel vom avea o prăjitură mai înaltă și mai pufoasă, și personal cred că nu este un tort care ar trebui să fie așa, ci mai degrabă compact. Odată ce acest lucru este făcut, aluatul nostru va fi gata să se coacă.

Ungem tava cu puțin unt și vom umple cu aluatul nostru.

Punem tava în cuptor, vom reduce temperatura la 160 ° și vom coace timp de aproximativ 50 de minute sau până când suprafața va deveni aurie și crocantă.

Între timp, descărcăm crucea Santiago de pe internet, o imprimăm și o decupăm cu atenție. Vă recomandăm, dacă puteți, să utilizați hârtie groasă pentru a o tipări, astfel încât să aibă mai multă consistență și să fie mai ușor de manevrat.

Când tortul este copt, îl vom lăsa să se răcească, iar apoi vom așeza crucea acolo unde ne place cel mai mult. Folosind o strecurătoare și cu atenție, presărăm suprafața tortului cu zahăr glazură până când este complet acoperită și vom scoate cu grijă crucea.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel