Vreme extremă în Europa. Tornadele fac prăpăd în Austria, Franţa şi Spania - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tornadele fac prăpăd în Austria, Franţa şi Spania - VIDEO
Tornadele fac prăpăd în Austria, Franţa şi Spania - VIDEO

Vremea extremă face ravagii în Europa. Mai multe tornade au făcut prăpăd în Austria, Franța și Spania.

În orașul Pliego (Murcia), oamenii au surprins imagini cu o tornadă impresionantă care a distrus zeci de pini și migdali în zona La Herreña, la vest de Pliego și la sud-vest de Mula, potrivit Asociației Meteorologice de Sud-Est (Ametse).

 

Acest fenomen s-a produs ca urmare a unei furtuni de ploaie și grindină care a căzut asupra regiunilor râului Mula, Nord-Vest și Altiplano din Regiunea Murcia, unde vânturile puternice au reușit să doboare pinii și migdalii care populeaza regiunea.

Centrul de coordonare a urgențelor a primit luni în jur de 50 de apeluri, în special de la Caravaca de la Cruz, unde au avut loc inundații care au târât chiar și mașini pe străzile orașului.

 

În sud-estul țării au căzut deja peste 60 l/m2, ceea ce va continua să persistă în provinciile Almería, Murcia, Alicante și Valencia în următoarele zile.

 

Furtuni în Franța

 

Miercuri după-amiază au izbucnit numeroase furtuni în nord-estul Franței. O tornadă s-a format sub o mică celulă de furtună foarte activă în jurul orei 15:45 la vest de Strasbourg, în Bas-Rhin, în zona Landersheim și a fost filmată de mulți martori. 

Potrivit echipei de la Météo Suivi Alsace, vârtejul a parcurs mai puțin de un kilometru,fără pagube materiale raportate, cu excepția a câtorva copaci doborâți. Observatorul francez al tornadelor și furtunilor puternice, Keraunos, va trebui să efectueze o investigație la sol pentru a determina puterea fenomenului, dar s-ar părea că tornada alsaciană nu a depășit treapta EF0 (din 5), adică vânturi între 105 și 137 km/h.

Pe videoclipurile martorilor se vede clar tornada care coboara din furtună, si „tufa” de praf de lângă pământ care face ca fenomenul să fie impresionant.

 

 

Vreme rea şi în Austria

 

Furtuna de ieri nu a adus doar grindină și ploaie cu ele, ci chiar și o tornadă care s-a format în zona Ottenthal, districtul Tulln din Austria. Înregistrările spectaculoase au fost făcute la începutul după-amiezii, în jurul orei 15:45.

Astăzi, averse de ploaie și furtuni se vor deplasa din nou prin Austria. Cea mai mare tendință de furtună este în est. Furtunile individuale pot fi, de asemenea, violente - este posibilă și grindina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel